MOSKVA

Rusija i Kina zajedno razvijaju cjepivo za koronavirus - konzulat

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Rusija i Kina zajedno rade na razvoju cjepiva protiv koronavirusa i službeni Peking je predao genom virusa Moskvi, objavio je u srijedu ruski konzulat u Kini. 

Broj smrti izazvanih koronavirusom u Kini narastao je na 132 u srijedu, a broj osoba u kojih je zaraza potvrđena iznosi gotovo 6000.

"Ruski i kineski stručnjaci počeli su razvijati cjepivo", objavio je ruski konzulat u pokrajini Guangzhou.

Iz objavljenog priopćenja nije jasno rade li ruski i kineski znanstvenici zajedno ili odvojeno, piše agencija Reuters i dodaje da konzulat nije bio dostupan za komentar.

Rusija do sada nije potvrdila nijedan slučaj zaraze virusom, ali je u utorak počela pregledavati sve ruske turiste po povratku iz Kine, objavio je u srijedu nacionalni zdravstveni centar.

"Kina je predala genom virusa Rusiji što je omogućilo našim znanstvenicima da brzo počnu raditi na razvoju suberbrzog testa koji može identificirati virus u ljudskom tijelu u roku od dva sata", objavio je konzulat.

Rusija s Kinom dogovara evakuaciju svojih državljana iz grada Wuhana i pokrajine Hubei, epicentra epidemije izazvane koronavirusom, objavio je konzulat.

Premijeh MIhail Mišustin naredio je nadležnoj ruskoj nadzornoj agenciji da izradi i u srijedu vladi predstavi plan strategije za sprečavanje širenja koronavirusa. 

Ruske vlasti zatvorile su granične prijelaze prema Kini na Ruskom dalekom istoku do 7. veljače.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum