PROMOVIRA DALTONIZAM?

Nadbiskup Krakova nazvao LGBT pokret "duginom kugom"

| Autor: Hina
EPA

EPA


Katolički nadbiskup Krakova je u propovjedi u povodu 75. obljetnice Varšavskog ustanka osudio "duginu kugu" koja "prijeti dušama, srcima i umovima" Poljaka, prenijeli su poljski mediji.

Poljska je je središte napada konzervativnih krugova na ono što nazivaju "LGBT ideologijom" ili "rodnom ideologijom" koja navodno prijeti tradicionalnom modelu obitelji i vodi prema seksualizaciji djece.

"Crvena kuga (komunizma) nam sada ne prijeti, ali pojavila se nova kuga, neomarksistička koja želi zarobiti naše duše, srca i umove.Ta kuga nije crvena već duginih boja", rekao je nadbiskup Marek Jadraszewski, objavilo je u petak nekoliko poljskih medija.

Ozračje nepovjerenja prema seksualnim manjinama osnaženo je u Poljskoj, jako privrženoj svojim katoličkim tradicijama izjavama čelnika vladajućih konzervativaca Jaroslawa Kaczynskog koji je u travnju tijekom kampanje za europske izbore kritizirao LGBT zajednicu, rodnu teoriju i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije kao "prijetnju identitetu, naciji i poljskoj državi".

Tridesetak sela, općina ili regionalnih skupština proglasilo se "slobodnim od LGBT ideologije", a paradu ponosa su u srpnju u Bialystoku, na sjeveroistooku zemlje napale skupine ultranacionalista.

LGBT zajednice i lijevo orijentirani pokreti održali du skupove podrške sudionicima parade u Bialystoku upozoravajući na opću pasivnost oporbenih stranaka, kojima su predložili održavanje okruglog stola o ljudskim pravima LGBT zajednice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini