RIM

Italija zatvara sve škole i sveučilišta do 15. ožujka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Italija zatvara sve obrazovne institucije od četvrtka do sredine ožujka u borbi protiv koronavirusa, objavilo je nekoliko agencija o epidemiji koja je prema zadnjim podacima u srijedu uzela više od 3200 života u cijelom svijetu, a zraženih je više od 94.000.

Oduka o zatvaranju svih škola i sveučilišta  do 15. ožujka donesena na sastanku vlade u Rimu koji je predsjedao premijer Giuseppe Conte.

Prije deset dana vlada je već zatvorila škole i sveučilišta u sjevernoj pokrajini najteže pogođenom koronavirusom te potpunu izolaciju za desetak mjesta koja su žarišta epidemije 

Unatoč tim mjerama zaraza se proširila i najmanje je 79 osoba umrlo,  a više od 2.500 je zaraženo, a riječ je o podacima do utorka  navečer.

Italija je uz Kinu, ishodište epidemije, te Južnu Koreju i Iran, najteže pogođena koronavirusom i prva  je u Europi po broju žrtava i oboljelih. 

Stručnjaci u Italiji razmatraju proširenje mjera ograničenog kretanja koje su trenutno na snazi u 11 općina u sjevernim regijama Lombardiji i Venetu, i na druge općine koje su pogođene virusom.

Vlasti su rekle da će ovaj tjedan biti presudan po tome hoće li mjere zaštite predstavljene 23. veljače funkcionirati ili će biti potrebne snažnije mjere.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini