ZAGREB

Divjak: Sljedećih mjesec dana nema izleta i putovanja u Italiju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u ponedjeljak da njezino ministarstvo u suradnji s Ministarstvom zdravstva prati situaciju vezanu uz koronavirus u Italiji, a škole su dobile uputu da u sljedećih mjesec dana ne organiziraju izlete u tu zemlju.

"Jutros smo poslali uputu svim školama da u suradnji s Ministarstvom zdravstva, i na razini Vlade, pratimo situaciju vezanu uz koronavirus u Italiji te da u sljedećih mjesec dana nema izleta ni posjeta Italiji u organizaciji škola", rekla je ministrica novinarima uoči početka konferencije EIT Awareness Day.

"Pratimo situaciju, svjesni smo rizika, ali istovremeno mislimo da je u ovom trenutku dovoljno da putovanja u Italiju zaustavimo na mjesec dana, a naknadno ćemo davati dodatne upute", istaknula je Divjak dodavši kako je važno da se određene higijenske mjere provode i u školi radi zaštite od različitih bolesti i zaraza.

Na pitanje razmišlja li se o prekidanju izleta u druge zemlje, ministrica je odgovorila da je to, s obzirom na situaciju, zasad samo Italija. "Mi s Ministarstvom zdravstva pratimo i razvoj situacije u drugim zemljama pa ćemo na vrijeme obavijestiti škole, bude li potrebno. Ali zasad je to samo Italija", istaknula je Divjak.

Što se tiče učenika iz Omiša koji su se u nedjelju vratili iz Italije, rekla je da se prate svi učenici koji su bili u Italiji, a zasad "nema indicija da bi trebalo biti mjesta brizi".

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u kontaktu je i s Agencijom za mobilnost u vezi studenata uključenih u programe razmjene Erasmus. "Već smo dogovarali da se pokriju sredstva koja eventualno preostanu jer studenti neće otići ili će se vratiti, odnosno da Agencija to ima u vidu. Dat ćemo uputu i vezano uz to", rekla je Divjak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter