KONZERVATIVCI

Dva prosvjeda protiv LGBT parade u Sarajevu, policija traži pomoć za održavanje mira

| Autor: Hina
Ilustracija (EPA)

Ilustracija (EPA)


Konzervativne udruge najavile su u četvrtak prosvjede koji bi se trebali održati paralelno s prvom paradom ponosa u Sarajevu 8. rujna, a lokalna policija zatražila je pomoć drugih agencija u zemlji kako bi se spriječili incidenti.

Udruga "Svjetlo", koja zagovara poštivanje islamskih propisa, pozvala je građane na mirnu šetnju protiv parade u središtu Sarajeva.

"Obavještavamo organizatore najavljene parade LGBT populacije da ih ne podržavamo i da ćemo taj svoj stav iskazati mirnom šetnjom. Pozivamo se udruge i građane da nam se pridruže na toj šetnji istoga dana kada je najavljena i parada", priopćili su iz organizacije koja pomaže bošnjačkim povratnicima u Republici Srpskoj i ugroženim obiteljima.

Kažu da žele zaštititi obiteljske od promoviranja posve suprotnih vrijednosti i tvrde da biološke obitelji ne mogu zamijeniti nikakve druge zajednice.

"(Ne)vrijednosti koje propagirate mi nikada nećemo podržati. Živjela tradicionalna obitelj", ističu u udruzi "Svjetlo".

Drugi prosvjed organizirala je neformalna skupina na društvenim mrežama i trebao bi se održati u naselju Ciglanama nedaleko kojega bi trebala proći parada ponosa.

Županijska policija objavila je da će angažirati dovoljan broj policajaca i da je u pomoć pozvala Upravu za koordinaciju policijskih tijela BiH, Federalnu upravu policije i policajce iz četiri druge županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini