BEJRUT

Čelnik Hezbollaha podupire francuski prijedlog, ali mu se ne sviđa Macronov ton

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Čelnik Hezbollaha, Hassan Nasrallah rekao je u utorak da podupire francusku inicijativu za što brže formiranje libanonske vlade kako bi se deblokirala važna međunarodna pomoć, zatraživši ipak "promjenu" tona i ponašanja.

"Podupiremo francusku inicijativu (...), ali zastrašivanje (kakvo smo mogli vidjeti) prošlog mjeseca ne smije se nastaviti", rekao je Nasrallah u televizijskom obraćanju.

"Ne prihvaćamo vašu optužbu za izdaju (...) Odbijamo i osuđujemo takvo ponašanje s visoka", dodao je, dva dana nakon oštrog govora francuskog predsjednika Emmanuela Macrona koji je libanonsku političku klasu, pa tako i Hezbollah, optužio za "skupnu izdaju".

Čelnik Hezbollaha je rekao da je u tom smislu dobrodošao u Libanon "kao prijatelj i saveznik, a ne i kao tutor zemlje", navode libanonski mediji.

Također je poručio da isključivanje Hezbollaha iz nove vlade "ne dolazi u obzir", a bivše sunitske premijere, uključujući Saada al-Haririja, da pokušavaju iskorstiti francusku intervenciju kako bi za sebe "zaradili poliitčke bodove".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater