BEČ

U Austriji od ponedjeljka OPĆA KARANTENA

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dio austrijskih medija u petak, uoči sastanka vlade i guvernera na temu restriktivnih mjera, piše kako će se od ponedjeljka na razini cijele Austrije uvesti opća karantena,

Oko 66 posto austrijske populacije je cijepljeno, što je jedna od najnižih razina među zapadnim državama, a Austrija predvodi po broju zaraženih na kontinentu. 

Dvije najteže pogođene provincije, Salzburg i Gornja Austrija, već su najavile da će od ponedjeljka uvesti 'lockdown', a da to učini na razini cijele države pozivaju i vlast u Beču.

Karantena za necijepljene stanovnike već je na snazi na razini cijele države od ponedjeljka.

Guverneri devet austrijskih provincija u petak se sastaju s kancelarom Alexanderom Schallenbergom i ministrom zdravlja Wolfgangom Muecksteinom kako bi odlučili hoće li se uvesti opća karantena na razini države. Konferencija za medije na tu temu očekuje se u 12:30. 

Nekoliko novina, uključujući Kleine Zeitung i Kronen Zeitung, prenose kako su dužnosnici preko noći dogovorili opću karantenu koja će prvotno trajati deset dana. 

Čelnik Salzburga Wilfried Hauslauer dan ranije je rekao kako bi se lockdown u toj provinciji trebao ukinuti oko Božića. 

 „Moramo ponuditi i perspektivu: ovo je šansa da budemo otvoreni prije Božića“, rekao je Haslauer, pa pozvao stanovnike na cijepljenje. 

 „Zbog toga nemamo alternativu nego uvesti ovo zatvaranje“, kazao je Haslauer.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater