WASHINGTON

Britanija će biti domaćin prvog globalnog samita o sigurnosti AI-ja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ujedinjeno Kraljevstvo bit će domaćin globalnog samita o sigurnosti umjetne inteligencije (AI) kasnije ove godine, priopćila je britanska vlada, dodajući da će premijer Rishi Sunak i američki predsjednik Joe Biden također raspravljati o tome tijekom susreta u četvrtak.

Na samitu će biti razmotreni rizici koje donosi umjetna inteligencija, uključujući granične sustave, i raspravljati o tome kako se oni mogu ublažiti kroz međunarodno koordinirano djelovanje, rekla je britanska vlada u priopćenju.

Nekoliko vlada razmatra kako ublažiti opasnosti nove tehnologije, koja je posljednjih mjeseci doživjela procvat ulaganja i popularnosti među potrošačima nakon izdavanja OpenAI-jevog ChatGPT-a.

To uključuje Kinu, gdje vlada nastoji pokrenuti propise o umjetnoj inteligenciji, prema milijarderu Elonu Musku koji se susreo s dužnosnicima tijekom svog nedavnog putovanja u Kinu.

Regulatori diljem svijeta pokušavaju sastaviti pravila kojima bi se reguliralo korištenje umjetne inteligencije, koja može stvoriti tekst i slike, čiji utjecaj zagovornici uspoređuju s dolaskom interneta.

Sunak, koji boravi u posjetu Sjedinjenim Državama, sastat će se s Bidenom u Bijeloj kući u četvrtak. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini