LJUBAV PREMA KLASIČNOJ GLAZBI I PSIMA

Udruzi Snoopy 3.000 kuna, dar publike Classical Music Festivala

| Autor: Duška PALIBRK
Ilustracija ( Foto Udruga Snoopy Pula)

Ilustracija ( Foto Udruga Snoopy Pula)


Jučer su organizatori međunarodnog Classical Music Festivala predali udruzi Snoopy donacije prikupljene tijekom festivala koji je održan krajem kolovoza u Puli. Publika je svojim donacijama podržala ovu humanitarnu akciju koja je spojila klasičnu glazbu i ljubav prema psima te je prikupljeno 3.007 kuna. Svi donatori dobili su na dar leptir-mašnu, zaštitni znak Festivala, a izradila ih je Petra Fabian Kapov, poznata pulska dizajnerica koja stoji iza brenda Mashna.

- Poznato da psi djeluju blagotvorno na zdravlje ljudi te im smanjuju stres i anksioznost, djeluju meditativno i iscjeljujuće, baš poput klasične glazbe. Radi pandemije i epidemioloških mjera klasični su glazbenici bili odvojeni od koncertnih djelatnosti, provodili su vrijeme s instrumentom unutar "četiri zida", bez mogućnosti da svoju ljubav i vještine podijele s publikom. S druge strane, mnoga su skloništa za napuštene životinje također bila primorana zatvoriti vrata za posjetitelje i potencijalne udomitelje. Upravo smo zato kroz Festival i ovu akciju za udrugu Snoopy spojili dva najbolja čovjekova prijatelja: psa i glazbu, s ciljem da se da priliku psima da nađu svog čovjeka, a glazbi da nađe svog slušatelja, poručila je ravnateljica Festivala Andrea Milohanić.

Uručenju donacije prisustvovale su i Petra Fabian Kapov, direktorica marketinga CMF-a Jasna Mašinović Puh te volonterka udruge Snoopy Vanja Šimunić Lač, koja je gošćama uručila zahvalnice. Istaknula je da se uglavnom i financiraju donacijama, čime pokrivaju veterinarske i druge račune, a mjesečno zbrinjavaju i udomljuju između 30 i 50 pasa i to uglavnom u inozemstvo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini