UMAG

Osnovana Udruga za zaštitu životinja "Goldi": ŽIVOTINJE ZASLUŽUJU SIGURNOST I BEZBRIŽAN ŽIVOT

Poticanje udomljavanja, ukidanje bilo kojeg oblika zlostavljanja životinja neki su od ciljeva

Poticanje udomljavanja, ukidanje bilo kojeg oblika zlostavljanja životinja neki su od ciljeva


Prilikom zadnjih izmjena prostorno-planske dokumentacije, Grad Umag je predvidio lokaciju za izgradnju skloništa za životinje čime će se nastaviti sa sustavnim rješavanjem problema napuštenih i zlostavljanih životinja

I dok su potrebe za zbrinjavanjem napuštenih pasa sve veće, te u situaciji kada je, umjesto osnivanja županijskog azila, naprasno ugašena jedna od udruga, ona pazinska, koja je, baš kao i ostale, djelovala isključivo zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca, u Umagu su se odlučili na odvažan korak. Osnovali su novu udrugu za zaštitu životinja "Goldi".

Informiranje građana

Kako kažu, životinje, kao i ljudi, zaslužuju svoja prava, one osjećaju, vesele se i tuguju. Ova nevina bića zaslužuju sigurnost i bezbrižan život, a upravo će ova udruga djelovati kako bi ih čim više zaštitili i osigurali im što kvalitetniji život. Bit će i svojevrstan slijednik bivše Udruge "Oaza".

Udruga "Goldi" raznim će kanalima provoditi informiranje građana o udomljavanju, o načinu ophođenja kod zlostavljanih i napuštenih životinja te o metodama pomoći u raznim situacijama s kojima se zajednica susreće po pitanju životinja.

- S obzirom da Grad Umag već duži niz godina potiče dizanje svijesti o zaštiti životinja te je dosad činio sve što je u njegovoj ingerenciji i moći kao instituciji, kako bi se minimizirao problem napuštenih i zlostavljanih životinja u gradu, veseli činjenica da su vrijedne i ljubavi pune volonterke, osnovale Udrugu "Goldi" s kojom će Grad Umag zajedničkim snagama znatno doprinijeti rješavanju ovog dugogodišnjeg problema, ističu iz Grada Umaga.

Poticanje udomljavanja

Prilikom zadnjih izmjena prostorno-planske dokumentacije, Grad Umag je predvidio lokaciju za izgradnju skloništa za životinje čime će se nastaviti sa sustavnim rješavanjem problema napuštenih i zlostavljanih životinja.

Krajnji cilj Udruge je poticanje udomljavanja, ukidanje bilo kojeg oblika zlostavljanja, mučenja i eksploatacije životinja od strane ljudi, uvažavanje prava životinja te postizanje održivog načina življenja za opće dobro. Udruga je u svoj dugoročni plan djelovanja uvrstila i suradnju s javnim institucijama na nacionalnoj i lokalnoj razini, suradnju sa srodnim udrugama iz inozemstva, javne manifestacije u cilju promocije Udruge, poticanje i educiranje javnosti o važnosti kastracije kućnih ljubimaca, kao i mnoge druge aktivnosti.

Poziv ljubiteljima životinja

U radu Udruge trenutno aktivno djeluju tri volonterke. Stoga, pozivaju sve ljubitelje životinja koji žele pomagati napuštenim i zlostavljanim životinjama na području Umaga, svojim radom i educiranjem javnosti poboljšati kvalitetu njihovih života, da se obrate Udruzi te se uključe u njezin rad. "Svojim volonterstvom i ljubavlju prema životinjama, budite karika u ostvarenju misije Udruge - dati im priliku za sigurniji, bolji i bezbrižniji život", poručuju iz novoosnovane udruge.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of