IZNENAĐENJE

Došao iz šume i našao neobično sklonište: Žitelje Valbandona pred vratima zgrade dočekao - čagalj!

| Autor: Borka PETROVIĆ

Životinju je dežurni higijeničar smjestio u karantenu u sklonište na Kaštijunu, dao mu piti i jesti te pustio da se smiri. Čagalj nije imao vidljivih ozljeda, mogao je stati na sve četiri noge pa pretpostavlja da ga je ili lupio auto, no bez većih posljedica, ili je samo jako uplašen i u šoku

Žitelje Valbandona nemalo je iznenadilo kada su u nedjelju ujutro pred vratima svoje zgrade ugledali - čaglja! Životinja se, ispričala nam je jedna stanarka, sakrila u kutu pred ulaznim vratima i očito bila u šoku - mirna, nije bježala te je odbijala hranu i vodu. Putem društvenih mreža odmah su zatražili pomoć poznanika kako unesrećenoj životinji pomoći te su zvali nadležne službe.

Savjeti preko društvenih mreža

Savjeta je bilo mnogo, ali i teorija što se divljoj životinji moglo dogoditi - od toga da je nedjelja, kada je lovni dan, pa je bježala pred lovcima i sakrila se, do toga da je ozlijeđena jer ju je udario auto. Nakon svega uspjeli su dobiti dežurnog higijeničara Veterinarske ambulante Pula koji je stigao po životinju i utvrdio da je riječ o ženki.

Od njega smo saznali da je čaglja smjestio u karantenu u sklonište na Kaštijunu, dao mu piti i jesti te je ostavio da se smiri. Čagalj nije imao vidljivih ozljeda, mogao je stati na sve četiri noge pa pretpostavlja da ju je ili lupio auto, no bez većih posljedica, ili je samo jako uplašen i u šoku.

Kako bilo, danas će čaglja pregledati veterinar te odlučiti što s njim, odnosno njom. Nadamo se da će sve biti u redu pa će biti pušten na slobodu te ga neće dohvatiti lovci koji čagljeve smatraju štetočinama.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter