BOĆANJE

VODEĆI TANDEM SLAVIO I U 9. KOLU PRVE HBL SJEVER: Puljanima istarski derbi s Pazinom, Porečani lakoćom do nove pobjede

| Autor: Mladen PILAT
Darijan Živolić (Pula)/Nenad Tadić (Istra Poreč) (Snimio Milivoj Mijošek)

Darijan Živolić (Pula)/Nenad Tadić (Istra Poreč) (Snimio Milivoj Mijošek)


Deveto kolo Prve HBL – sjever donijelo je očekivane pobjede favoriziranog vodećeg dvojca lige, pa je tako Pula u istarskom derbiju na svojim jogima na Verudi slavila protiv Pazina 19:7, a Istra Poreč se nakon prvog poraza u sezoni, u prošlom kolu u Zagrebu, vratila starim navikama i protiv posljednjeg Kukuljanova na domaćem terenu ostvarila visoku pobjedu 22:4. Porečani i Puljani upisali su tako osme pobjede u sezoni te s po 24 boda imaju pet bodova prednosti nad prvim pratiteljem Vargonom (19).

Pobjeda Funtane protiv Marinića prošlo kolo bila je, pak, samo trenutni bljesak koji nije dugo potrajao te su se Funtanjani ove subote loše proveli kod Zrinjevca gdje su ih domaći boćari nadigrali 24:2. Poraz Funtane ublažila je ipak pobjeda Vargona protiv Marinića (20:6), čime su i dalje ostali na samo bod zaostatka od šestog mjesta i mogućnosti da kroz kvalifikacije osiguraju najviši razred boćanja i naredne sezone. Spomenuta pobjeda boćara s riječke Podvežice nad Marinićima dobro je "legla" i Pazinjanima koji su tako usprkos porazu ostali na petom mjestu. Peto mjesto pazinski boćari moraju braniti novim bodovima koje će pokušati osvojiti u istarskom derbiju sljedeće kolo, kada ugošćuju vodeće Porečane kojima bodovi također znače puno. Pula, pak, ima naredne subote nešto lakši posao kod Marinića, a Funtana gotovo nemoguću misiju protiv Vargona.

Na Verudi je istarski derbi riješen još u tehničkim disciplinama. Poveli su domaći boćari 8:0, doduše, uz osvojene bodove u neizvjesnim ogledima. U paru su Ikić i Benolić za punat bili bolji od Ivančića i Lanče (10:9), a disciplina trojki završila je rezultatom 10:8 u korist Percana, Hrelje i Faragune protiv Serga, Stranića i Ferenca. Gusto je bilo i između Barliana i Guština u "krugu" koji je pripao domaćem boćaru (25:23). Jedino je Živolić bio nedohvatljiv za Jurmana u disciplini pojedinačno klasično (13:4).

Nakon što je Živolić u "brzincu" upisao protiv Stranića drugu pobjedu u susretu (42/43:24/42), stigli su paralelno i prvi bodovi na pazinsku stranu koje je osigurao Jurman pobjedom protiv Benolića (38/43:34/43).

Uspio je kasnije i Ferenac malo zaustaviti domaće boćare remijem u preciznom izbijanju protiv Hrelje (17:17), no na pobjedu u istoj disciplini Ikića protiv mladog Štihovića (13:5) nadogradila se nakon toga štafeta Živolić – Benolić koja je nadvisila Stranića i Jurmana (50/58:37/54). Značilo je to i ukupnih 15:3 za pobjedu Puljana i prije zadnje serije igara u kojoj su gosti tek malo "ušminkali poraz".

Zato gostima "ušminkati poraz" u svojem susretu nisu dozvolili Porečani. Prepustili su Kukuljanovu svega četiri punta, i to dva u preciznom izbijanju te dva na kraju u igri parova kada je ručna bila već dobro zategnuta.

Slično su se proveli i boćari Funtane kod "vrtlara" gdje je im je čast spasio Ivan Liović koji je u zadnjoj seriji u disciplini pojedinačno klasično nadigrao juniorskog reprezentativca, Cerovljana u zagrebačkim redovima Filipa Matijašića (13:8).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter