BOĆANJE

U subotu starta Superliga s tri istarska kluba: Porečani žele naslov, Puljani na final four, a Pazinjani mirnu sezonu

| Autor: Boris VIDULIN
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


U subotu u 15 sati u novu natjecateljsku sezonu kreće i najelitniji boćarski rang u Hrvatskoj koji od ove godine nosi naziv Superliga. Liga je ponovo jedinstvena, broji deset klubova, a najboljih četiri nakon osamnaestog kola, koje je na rasporedu krajem ožujka 2022. godine, igraju završnicu. Kako se druge sezone liga smanjuje za dva člana, brojat će osam klubova, po propozicijama posljednja će dva kluba direktno ispasti u drugi boćarski rang, dok će osmoplasirani u kvalifikacije s prvacima I HBL sjever i I HBL jug. Sedam prvoplasiranih će ostati u Superligi, a za vjerovati je kako će sva tri kluba iz Istre, Pula, Istra Poreč i Pazin, biti među njima. Oni najveći optimisti priželjkuju da sva tri budu i u samoj završnici, no to je već teže očekivati.

Živolić prevaga

Mjesto bi moglo biti zagarantirano samo Istri koja ne skriva najviše ambicije ove sezone, a roster kojim raspolažu daje im za pravo. Ono što im je nedostajalo prošle sezone, nekoliko bodova više u tehničkim disciplinama, nadomjestili su dovođenjem Darijana Živolića, jednog od najboljih igrača lige upravo u tom segmentu i sada vjeruju kako su spremni za skok na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Već prvo kolo ponudit će neke odgovore jer im u goste dolazi Zrinjevac, kao jedan od kandidata za ulazak u završnicu četiri najbolje ekipe.

Za to isto mjesto, pod uvjetom da su Istra i Biston kao najveći favoriti prvenstva već "unutra", borit će se i Pula. Doveli su tri iskusna igrača iz Vargona, jednog iz Orbica, a tu je i Denis Peršić za kojeg nije posve sigurno da će biti unutar joga, no svojim iskustvom bit će od pomoći i s klupe. Na njihovu žalost ostali su bez igrača koji im je garantirao podosta bodova svake utakmice i teško će ga nadomjestiti. Upravo zbog te činjenice njihova je borba za ulaz na "final four" realnost.

Stranić odustao

Pazin je uvijek na rubu ulaska među najbolje na kraju sezone, pa će tako biti i ovog puta. Ukoliko u tome uspiju, bit će to sezona iz snova, a ako ne, nitko neće previše žaliti ukoliko izbjegnu posljednje tri pozicije. To bi im trebalo poći za rukom. U odnosu na prošlu godinu pojačani su s iskusnim Benjaminom Guštinom i Nikolom Hrljelom, no nenadano se pojavio problem. Neslužbeno, Nini Stranić je odlučio da više neće igrati, barem ne trenutno i to će se osjetiti na tehničkim disciplinama. Naime, 26-godišnji Stranić bio je velika uzdanica kluba, imao je jako dobre rezultate proteklih sezona i u Pazinu nemaju igrača koji može zamijeniti njegov učinak, što će se vrlo vjerojatno odraziti na konačan rezultat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini