ZAGREB

Šah: Poveo Wesley So

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ciklus od deset turnira kojim će se na najobjektivniji način odrediti najbolji svjetski igrač u ubrzanom šahu nastavlja se osmim turnirom prvaka „Chessable Masters“, koji će se odigrati do 8. kolovoza na internetskoj stranici chess24.com.

Nažalost, na ovom turniru ne sudjeluje vodeći u ukupnom poretku, svjetski prvak Magnus Carlsen. Format je isti kao i na prethodnim Turnirima prvaka. Najprije se prva tri dana igra kvalifikacijski dio sa 16 igrača (15 kola po Bergerovu sustavu), a nakon toga će osmorica prvoplasiranih nastaviti eliminacijskim natjecanjem, od četvrtfinala do finala. Oni će u četvrtfinalu, polufinalu i finalu u dva dana odigrati po dva meča od 4 partije u tempu od 15 minuta za cijelu partiju uz dodatak od 10 sekundi poslije svakog odigranog poteza. U slučaju neodlučenog rezultata 2-2 doigravat će se u mini-dvoboju od dvije partije brzopoteznim tempom (5 minuta za cijelu partiju uz dodatak od 3 sekunde poslije svakog poteza), te,  ako bude potrebno, u odlučujućoj partiji s vremenskim hendikepom (5 protiv 4 minute) u kojoj je crnom dostatan i remi za prolaz u slijedeće kolo.

Poslije prvog dana i pet odigranih kola u vodstvu se izdvojio Amerikanac Wesley So sa četiri osvojena boda. Pola boda za njim su Rus Vladislav Artemiev, najbolji svjetski junior Iranac Alireza Firouzja koji sad igra pod francuskom zastavom, te Amerikanac Hikaru Nakamura.

Poredak poslije 5. kola. So 4 boda, Artemiev, Firouzja i Nakamura po 3,5, Mamedjarov, Le, Van Foreest, Anton Guijarro i Adhiban po 3, Harikrishna i Aronian po 2,5, Tari i Iturrizaga Bonelli po 1,5, Yu i Koneru po 1, Mishra 0,5 boda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater