GRAZ

Šah Graz: Dobar start hrvatskih predstavnika

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U glavnom gradu Štajerske Grazu počeo je tradicionalni međunarodni turnir na kojem sudjeluje 185 igrača iz 33 zemlje s tri kontinenta među kojima su i dva vrlo dobra hrvatska predstavnika, velemajstor Mladen Palac i međunarodni majstor Leon Livaić.

 Turnir je vrlo jakog sastava sa 18 velemajstora i 33 međunarodna majstora, a najveći papirnati favoriti su Poljak Bartosz Socko, Peruanac Jose Eduardo Martinez Alcantara i Ukrajinac Kirill Ševčenko. Mladen Palac je rangiran kao osmi, a Leon Livaić kao trinaesti.

U prvom kolu Palac i Livaić s lakoćom su nadigrali svoje neiskusnije suparnike, a i ostali favoriti bili su vrlo uspješni. Jedino je Austrijanka Anna-Christina Ragger protiv velemajstora Davida Šengelije propustila vječnim šahom napraviti senzaciju.

 

Važniji rezultati 1. kola:
Socko-Modler 1-0, Frosch-Martinec Alcantara 0-1, Ševčenko-Ohanian 1-0, Milikiw-Meshovsk 0-1, Šengelia-Ragger A. 1-0, Exler V.-Istratescu 0-1, Dragnev-Nikolić V. 1-0, Bauer-Palac 0-1, Novikov-Tonndorf 1-0, Livaić-Advait 1-0 itd.
Odigrat će se ukupno 9 kola po švicarskom sustavu natjecanja, a turnir završava 21. veljače jer će se 18. veljače odigrati dva kola.

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater