KOŠARKA

Međunarodni turnir u Beogradu: CRVENA ZVEZDA PREJAKA ZA DJEČAKE STOJE


Dječaci KK Stoja protekli su produženi vikend sudjelovali na jakom međunarodnom turniru u Beogradu gdje su branili boje Hrvatske. Uz klubove kao što su Partizan i Crvena Zvezda te slovenske, talijanske, francuske, makedonske, mađarske i rumunjske momčadi, Stoja je bila jedini predstavnik Hrvatske.

U pet odigranih utakmica dječaci Stoje su izborili dvije pobjede i doživjeli tri poraza. U najočekivanijoj utakmici dječaci Stoje su protiv kasnijeg finalista Crvene Zvezde izgubili rezultatom 56:32. Sam turnir bio je pokazatelj da se u susjednim zemljama puno više ulaže u košarku i sustavan rad s nižim dobnim skupinama pa stoga ni ne čude rezultati na klupskom i reprezentativnom seniorskom nivou.

U viđenim utakmicama dječaci Stoje prikazali su borbenost, hrabrost, samopouzdanje, zavidnu tehničku razinu, fizičku spremu i zalaganje. Božićni zagrebački turnir i međunarodni turnir u Beogradu, gdje su mladi košarkaši stjecali nova znanja s ponajboljim momčadi, bili su neprocjenjivo iskustvo u njihovom daljnjem košarkaškom razvoju.

KK Stoja je u Beogradu nastupala u sastavu: Vito Mlatac, Pino Cukerić, Roko Cetina, Jan Babin, Dario Puniš, Dino Tanović, Lukas Joldić, Bartol Čatić, Gil Mrazovac, Noel Mardešić, Filip Jurman, Sven Lenđel, Pavao Miošić, Gabrijel Bošnjak te trener Damir Pavletić, kao i bivši trener Igor Valić. (G.I.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter