ZAGREB

Dođite na Čigra Limač Kup & Čigra Open i provedite subotu uz sport!

Čigra Limač Kup je natjecanje za najmlađe dobne skupine taekwondo sportaša sa snažnim ciljem promicanja nenasilja te usmjeravanja djece od najranije dobi na sportsko druženje

| Autor: Glas Istre
(Foto: Taekwondo klub Čigra)

(Foto: Taekwondo klub Čigra)


Taekwondo klub Čigra organizira po jedanaesti puta natjecanje za najmlađe uzraste u taekwondo-u  „Čigra Limač Kup“ i „ Čigra Open“. Natjecanje će se održati 8. listopada u Domu sportova u Zagrebu. Ove godine natjecanje će se održati u čast našoj tragično preminuloj mladoj članici Ivani Bosančić. 

Prije pandemije virusa Covid 19 2019. godine, uz pomoć prijatelja kluba, roditelja, članova i ponekog donatora koji su prepoznali naše potrebe, organizirali smo deseti „Čigra Limač Kup“ i „Čigra Open“. U dvorani Doma sportova okupilo se preko 700 djece, iz više od 50 klubova i 8 zemalja (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Italija, Kosovo, Češka, Mađarska). 

- Želja nam je da naše natjecanje postane najveće u regiji za djecu početnike, vrtićance, djecu s poteškoćama u razvoju. Ovim natjecanjem želimo promovirati taekwondo kao sport, Hrvatsku i Zagreb kao sportski centar regije, okupiti što više djece na zajedničko druženje u dvorani, te im na taj način učiniti djetinjstvo ljepšim i kvalitetnijim. U subotu očekujemo oko 800 djece u dobi od 4-10 godina iz gotovo cijele Hrvatske i susjednih zemalja, izjavio je predsjednik organizacijskog odbora Boris Bursać.

(Foto: Taekwondo klub Čigra)(Foto: Taekwondo klub Čigra)

Cijeli program održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Zorana Milanovića, a svoj dolazak na svečano otvorenje u podne potvrdile su poznate osobe iz sportskog i javnog života.

Organizatori pozivaju sve da dođu u subotu 08.listopada u Dom sportova i podrže naše najmlađe u njihovim prvim taekwondo koracima.

(Foto: Taekwondo klub Čigra)(Foto: Taekwondo klub Čigra)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater