KOLKATA

Šah: Muzičuk vodi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon jednog dana odmora u indijskom gradu Kolkati nastavljen je kombinirani šahovski turniri „Tata Steel Chess India Rapid & Blitz“ odigravanjem prvog kruga brzopoteznog turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Poslije 9 kola igranih u tempu od 3 minute za cijelu partiju i dodatak od 2 sekunde poslije svakog poteza najuspješniji su bili Indijac Arjun Erigaisi i Ukrajinka Marija Muzičuk. Erigaisi je nanizao 5 pobjeda i 3 remija uz samo jedan poraz od Azerbajdžanca Šahrijara Mamedjarova, koji je prvi dan završio na drugom mjesta s pola boda zaostatka za vodećim i pola boda ispred trećeplasiranog Indijca Santosha Vidita.
Marija Muzičuk je deklasirala svoje suparnice osvojivši čak 8 bodova iz 9 partija. Nanizala je 7 pobjeda uz 2 remija pri čemu je drugoplasiranu Indijku Rameshbabu Vaishali pretekla za 1 bod, a trećeplasiranu Annu Muzičuk za čak 3 boda.
Poredak u muškoj konkurenciji nakon prvog kruga:
Erigaisi 6,5 bodova, Mamedjarov 6, Vidit 5,5, Nihal i Nakamura po 5, Maghsoodloo, Gukesh, i Praggnanadhaa po 4, So 3 i Abdusattorov 2 boda.
Poredak u ženskoj konkurenciji nakon prvog kruga:
Muzičuk M. 8 bodova, Vaishali 7, Muzičuk A. i Harika po 5, Koneru 4,5, Ušenina i Savitha po 4, Kiolbasa 3, Kulkarni 2,5 i Dzagnidze 2 boda.
Veliki indijski šahovski događaj završava sutra odigravanjem drugog kruga brzopoteznog turnira.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini