IZA KULISA

MTV U TAJNOSTI SNIMA U VRSARU I OKOLICI: Pristup resortu Petalon zabranjen, saznajemo i što se snima

Kako doznaje Glas Istre u resortu Petalon nalazi se dvjestotinjak natjecatelja i pratećeg osoblja koji su prije nekoliko dana krenuli sa snimanjem nove sezone jedne od najpopularnijih emisija u programu MTV-a, svjetski poznate televizijske kuće

| Autor: Boris BILAS
MTV Challenge

MTV Challenge


U Vrsaru i okolici ovih je dana u potpunoj tajnosti počelo snimanje 37. sezone iznimno popularnog reality showa The Challenge, televizijske mreže MTV. Kako doznaje Glas Istre u vrsarskom resortu Petalon nalazi se dvjestotinjak natjecatelja i pratećeg osoblja koji su prije nekoliko dana krenuli sa snimanjem nove sezone jedne od najpopularnijih emisija u programu ove svjetski poznate televizijske kuće.

U vrijeme kada je uspješnost predstojeće turističke sezone potpuno neizvjesna, snimanje jedne ovako velike produkcije predstavlja veliku turističku promociju ne samo za Vrsar već i za cijelu Istru.

Rigorozne mjere

Ujedno, to potvrđuje i da je Istra u vrijeme krize izazvane virusom Covid-19, u kojoj se većina europskih država još uvijek nalazi u lockdownu, idealno mjesto za snimanje reality programa kao što je to The Challenge. Tako su očito smatrali i u MTV-u budući da su sve pripreme za početak snimanja odradili u najstrožoj tajnosti, tako da ni čelnici Turističke zajednice Vrsara nisu u potpunosti bili upoznati o kakvom je projektu riječ i tko je točno zauzeo cijelo turističko naselje u vlasništvu rovinjske Maistre.

Zanimljivo je i da je cijeli resort trenutno u jednoj vrsti “lockdowna” i da je u njega gotovo nemoguće ući budući da produkcija ovog televizijskog showa inzistira na vrlo rigoroznim epidemiološkim mjerama, pa su tako svi natjecatelji prije početka snimanja morali 14 dana provesti u karanteni, a otkako je snimanje počelo, svaki natjecatelj na lokacije snimanja odlazi u svom automobilu. Koliko MTV snimanje ovog reality showa drži u tajnosti najbolje svjedoči i činjenica da nam niti direktorica Turističke zajednice Vrsara Natalija Vugrinec nije znala reći ništa više osim da je resort Petalon rezerviran na duži period te da je u njega praktički nemoguće ući.

MTV Challenge

- Jedine informacije koje imam su da je Petalon rezerviran na nekoliko mjeseci i da MTV snima na lokacijama u Vrsaru i okolici. Znam da su spominjali neke privatne kuće za odmor. Više od toga stvarno ne znam jer su i domaći ljudi koji rade na projektu ugovorno obvezani da ne mogu o tome govoriti u javnosti. U svakom slučaju, drago mi je da se i u ovoj sezoni nešto događa u Vrsaru i nadam se da će slike Vrsara i okolice preko MTV-a vidjeti veliki broj ljudi. Ovakve velike produkcije iznimno su važne za našu promociju pogotovo u ovom za turizam iznimno zahtjevnom razdoblju”, rekla je za Glas Istre direktorica TZ Vrsar Natalija Vugrinec.

Zvijezde realityja

Reality show MTV-a The Challenge možda nije previše poznat u Hrvatskoj, ali širom svijeta ima veliki broj poklonika, a dio njih će sigurno nakon prikazivanja 37. sezone željeti vidjeti lokacije na kojima se snimao show. Inače, MTV je The Challenge počeo prikazivati još 1. lipnja 1998. i trenutno se prikazuje 36. sezona dok je emitirano gotovo nevjerojatnih 485 epizoda ovog reality showa. Riječ je o showu u kojem uglavnom sudjeluju zvijezde drugih MTV-evih reality programa kao što su Real World, Road Rules ili Are you the one? U posljednje vrijeme natjecatelji su i zvijezde programa drugih mreža, pa tako često sudjeluju natjecatelji iz Survivora koji je tematikom i sadržajem vjerojatno i najsličniji The Challengeu. Voditelj The Challengea je bivši ekstremni sportaš i vozač BMX bicikala 44-godišnji TJ Levine.

Iako službene potvrde MTV-a o 37. sezoni ovog showa još nema budući da u programu te televizije još traje prikazivanje 36. sezone, na društvenim mrežama i na specijaliziranim forumima posvećenim The Challengeu već se danima nagađa tko će biti natjecatelji u novoj sezoni, a također se na nekima od njih kao moguća lokacija spominjala i Hrvatska što se sada pokazalo točnim. Na tim se forumima tvrdi da se u Vrsaru trenutno nalazi 23 natjecatelja te nekoliko rezervi koje će upasti u show, ako netko od natjecatelja bude pozitivan na koronavirus. Koliko će dugo trajati snimanje ovog showa u Istri nije poznato, ali ako je vjerovati direktorici vrsarske Turističke zajednice Nataliji Vugrinec, sudionici The Challengea u Hrvatskoj bi se mogli zadržati i nekoliko mjeseci. A jednom kada show bude prikazan na MTV-u to će nakon Igre Prijestolja biti još jedna sjajna reklama za hrvatski turizam na američkoj televiziji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum