Khaleesi

Emilia Clarke priznala da se bojala umiranja "uživo na televiziji" uslijed operacija mozga: "To mijenja vaš osjećaj sebe"

| Autor: Novi list
(Foto Instagram)

(Foto Instagram)


"Kada imate ozljedu mozga, jer ona mijenja vaš osjećaj sebe na tako dramatičan način, sve nesigurnosti koje imate kad dolazite na radno mjesto učetverostruče se preko noći," rekla je Clarke za časopis, te dodala: "Prvi strah koji smo svi imali bio je: 'O moj Bože, hoću li dobiti otkaz? Hoću li dobiti otkaz jer misle da nisam sposobna obaviti posao?'"

Clarke je ispričala da je mislila da bi mogla doživjeti još jedno krvarenje u mozgu zbog stresa i pritiska glume pred tolikim brojem ljudi. Rekla je da se prisjetila razmišljanja, "Pa, ako ću umrijeti, bolje da umrem na televiziji uživo."

Clarkeina humanitarna organizacija za oporavak od ozljeda mozga SameYou, koju je osnovala s majkom Jennifer 2019. godine, udružila se s Big Issue Recruitom, "specijaliziranom regrutnom službom posvećenom podršci ljudima koji se suočavaju s preprekama pri ulasku na tržište rada u održivo zaposlenje," prema web stranici.

"Imajući kronično stanje koje smanjuje vaše samopouzdanje u ovu jednu stvar za koju osjećate da je vaš razlog za život toliko je oslabljujuće i tako usamljeno," rekla je Clarke za časopis, dodavši: "Jedna od najvećih stvari koje sam osjetila s ozljedom mozga bila je duboka usamljenost. To je ono što pokušavamo prevladati."

Zvijezda filma "Me Before You" također je govorila o osjećaju kao da "nije mogla nastaviti" zbog svoje ozljede mozga, priznajući da je bila toliko zabrinuta za budućnost svoje glumačke karijere da je zamolila medicinsko osoblje da je pusti da umre. "To mi je dalo supermoć," rekla je o svom pogledu na to iskustvo iz sadašnje perspektive.

2011. godine, Clarke je doživjela svoju prvu aneurizmu, koja je uzrokovala moždani udar i subarahnoidno krvarenje, nedugo nakon završetka snimanja prve sezone "Igre prijestolja".

Potom je imala operaciju mozga nakon što joj je pozlilo tijekom treninga u teretani, napisala je glumica u eseju za The New Yorker 2019. godine. Clarke je objasnila kako se nije mogla sjetiti svog imena dva tjedna kasnije. "Patila sam od stanja zvanog afazija, posljedice traume koju je moj mozak pretrpio," rekla je u iskrenom tekstu.

"U najgorim trenucima, htjela sam isključiti aparat," napisala je, te dodala: "Zamolila sam medicinsko osoblje da me pusti da umrem. Moj posao — cijeli moj san o tome kakav će moj život biti — bio je usredotočen na jezik, na komunikaciju. Bez toga, bila sam izgubljena."

Njezina afazija na kraju je bila privremena, te je s vremenom ponovno mogla govoriti. Potom je podvrgnuta drugoj operaciji kako bi se riješila druga aneurizma 2013. godine.

Dok je govorila za People 2021. godine, Clarke je rekla da su joj dvije operacije mozga koje su joj spasile život pomogle da shvati da prava ljepota dolazi iznutra. "Sretni trenuci i biti sretan je ono što ćete vidjeti na svojoj smrtnoj postelji. Nećete se sjećati vremena kada ste napravili super sladak selfie," rekla je.

"Nakon operacije, jer sam se osjećala tako uplašeno i bez samopouzdanja, sve sam to projicirala na svoj izgled," nastavila je Clarke, te dodala: "Kako sam starija, shvatila sam da su ljudi najljepši kad ne razmišljaju o sebi i ne promatraju svoju vlastitu ljepotu."


Podijeli: Facebook Twiter