Texas Hold 'Em

Beyonce s novim country singlom ispisuje novu stranicu glazbene povijesti

| Autor: Portal NoviList
(Reuters)

(Reuters)


U najskupljim reklamnim minutama najgledanijeg programa u SAD-u, onog finala u američkom nogometu, znanog kao Superbowl prije desetak dana, Beyonce se ukazala u reklami za Verizon i iskoristila priliku da kratkim isječcima najavi dvije skroz nove pjesme, "16 Carriages" i "Texas Hold 'Em".

Ova posljednja odmah je izazvala veliko zanimanje i salvu komentara jer je u njoj r&b diva po prvi put zagazila u glazbenu zonu country glazbe. Zapravo, nije napravila ništa revolucionarno, mnoge su se zvijezde poigrale jednostavnim miješanjem zvuka bendža i plesnog ritma u bližoj prošlosti, od Madonne do nesretnog Aviciija.

No, njoj se ovo koketiranje s country glazbom isplatilo samo par dana nakon objave singla. Beyonce je dosad dobila bezbroj priznanja, obarala rekorde u nagradama Emmy i u tjednima provedenim na vrhu raznih top-lista. No, nikad do sad nije bila na broju 1 Billboard country liste singlova. Jučer se i to promijenilo, i taj uspjeh neće biti upisan samo u osobna postignuća, s njime je ova rođena Teksašanka ispisala novu stranicu glazbene američke povijesti.

Naime, ona je prva Afroamerikanka na broju 1 Billborad country liste u povijesti, što ponešto govori i o naravi country glazbe, izvođačima i oni koju tu glazbu slušaju, ali i da se stvari ipak mijenjaju.

Ovim uspjehom Beyonce je postala i prva žena koja je došla do vrha country i R&B/Hip-Hop Billboard liste singlova. Dosad je to pošlo za rukom samo Rayu Charlesu, Billyju Ray Cyrusu i Justinu Bieberu.

Što se tiče crnih muškaraca, popularnost u country žanru je općenito rijetka, ali se tu i tamo znalo dogoditi da neki tamnoputi izvođač zasjedne na vrh Billboard country liste. Prvom je to za rukom pošlo Charleyu Prideu davne 1969. godine.

Inače, s novim singlom Beyonce je najavila novi album koji izlazi 29. ožujka. Očekuje se da ipak neće cijeli biti u country tonu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater