u Dartfordu

Legende Stonesa Jagger i Richards dobili skulpture u rodnom gradu

| Autor: Glas Istre, Hina
(Snimio Yui Mok/Press Association/Pixsell)

(Snimio Yui Mok/Press Association/Pixsell)


Mick Jagger i Keith Richards dobili su u svome rodnom gradu Dartfordu dvije skulpture kojima se slave njihova glazbena postignuća s bendom The Rolling Stones.

Brončane skulpture, nazvane Glimmer Twins, prikazuju Jaggera u pokretu u trenutku dok pjeva, dok Richards trza po svojoj gitari.

Vijeće okruga Dartford naručilo je od umjetnice Amy Goodman ove skulpture koje su u srijedu otkrivene u One Bell Corneru u Dartfordu.

Goodman je izjavila da je rad na skulpturama jedna od "najvećih časti" koja ju je zapala u njezinoj karijeri te da je riječ o "preplavljujućem" iskustvu.

Po njezinim riječima, proces stvaranja skulptura trajao je oko godinu dana, što je uključivalo izradu modela, lijevanje u bronci te u svemu tome ispomoć tima Talos Art Foundry.

- Nisam zapravo znala kako se nositi s tim, no prekrasno je i sjajan je posao, dodala je umjetnica.

Vijeće je pokrenulo projekt kako bi odalo počast glazbenicima koji su rođeni u Dartfordu, u Kentu, jugoistočno od Londona.

Čelnik Vijeća Dartforda Jeremy Kite rekao je da je danas doživio same pozitivne reakcije.

- Mislim da je iznenađujuće da su skulpture toliko animirane i dinamične, što je vrlo lijepo. Mogli smo imati staromodnu uspravnu skulpturu, no govorimo o Micku Jaggeru i Keithu Richardsu, a oni ne miruju, tako da neće ni naše skulpture. Dva glavna cilja bila su proslaviti dva dobra Dartfordijanca na koje smo jako ponosni, no i inspirirati mlade ljude, rekao je.

- Kad su ova dvojica započeli, postojala je drugačija glazbena scena, a oni su je promijenili, a ono što mi pokušavamo je inspirirati ljude da kažu "Dolazim iz Dartforda, mogu promijeniti svijet, baš kao i ova dvojica."

Jagger i Richards su se susreli kao školski kolege u Dartfordu te šezdesetih osnovali Rolling Stonese.

Bend je postao jedan od najpopularnijih i najdugovječnijih bendova rock ere.

Među hitovima se ističu "Paint It Black," "Gimme Shelter," "It’s Only Rock ‘n’ Roll, (But I Like It), "Honky Tonk Women," "Start Me Up," " Sympathy For The Devil" i (I Can’t Get No) "Satisfaction."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater