Unsplash
Gotova u svega 15 minuta, ova salata s tjesteninom je pravo ljetno osvježenje. Rukola, rajčice, mozzarella i zeleni pesto napravljen od svježeg bosiljka, jogurta, limuna i meda čine onu savršenu kombinaciju.
Sastojci:
300 g tjestenine
Sol i papar
50 g rukole
400 g cherry rajčica
250 g mini mozzarelle
3 stabljike svježeg bosiljka
4 jušne žlice pesta
2 jušne žlice grčkog jogurta
2 čajne žlice limunovog soka
1 čajna žlica meda
Priprema:
Tjesteninu skuhajte prema uputama u posoljenoj vodi.
Operite rukolu.
Operite i prepolovite rajčice.
Iscijedite mozzarellu.
Bosiljak operite i narežite na sitne komadiće.
Pomiješajte sa zelenim pestom, jogurtom i jednom jušnom žlicom vode.
Smjesi dodajte limunov sok, med, i prstohvat soli i papra.
Tjesteninu pomiješajte s pestom. Dodajte po potrebi još soli i papra.
Umiješajte rukolu, rajčice i mozzarellu.
Izvor: Novi list