KUHAJTE S GLASOM ISTRE

BRZ I UKUSAN RUČAK Salata s tjesteninom: Idealna za dane kada vam se ne da kuhati

| Autor: Glas Istre
Unsplash

Unsplash


Gotova u svega 15 minuta, ova salata s tjesteninom je pravo ljetno osvježenje. Rukola, rajčice, mozzarella i zeleni pesto napravljen od svježeg bosiljka, jogurta, limuna i meda čine onu savršenu kombinaciju.

Sastojci:

300 g tjestenine

Sol i papar

50 g rukole

400 g cherry rajčica

250 g mini mozzarelle

3 stabljike svježeg bosiljka

4 jušne žlice pesta

2 jušne žlice grčkog jogurta

2 čajne žlice limunovog soka

1 čajna žlica meda

Priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama u posoljenoj vodi.

Operite rukolu.

Operite i prepolovite rajčice.

Iscijedite mozzarellu.

Bosiljak operite i narežite na sitne komadiće.

Pomiješajte sa zelenim pestom, jogurtom i jednom jušnom žlicom vode.

Smjesi dodajte limunov sok, med, i prstohvat soli i papra.

Tjesteninu pomiješajte s pestom. Dodajte po potrebi još soli i papra.

Umiješajte rukolu, rajčice i mozzarellu.

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter