AKUTNI PULSKI PROBLEM

Zoričić: U obnovu fasada uložit će se tri puta više nego prošlih godina

| Autor: Glas Istre
Projekt Dolcevita ide dalje

Projekt Dolcevita ide dalje


Mnogi će se složiti da su jedan od najvećih problema Pule stare i ruševne, jednostavno ružne fasade u centru.

Grad na tome radi, riječ je o projektu Dolcevita, o kojem je na Facebooku upravo izvijestio gradonačelnik Filip Zoričić.

"Ove godine prvi smo put ugovorili dvoznamenkasti broj ugovora o sufinanciranju obnove pročelja građevina od važnosti za očuvanje povijesnog identiteta grada. Radi se o ukupno 16 građevina te trostruko većoj investiciji u odnosu na ranije godine, od čak 3,7 milijuna kuna.

U ovoj godini obnova je realizirana te je već izvršena isplata sufinanciranja za četiri građevine - u Flavijevskoj 30, Tartinijevoj 6, Poljani Sv. Martina 1 i Dobrichevoj 26.

Na pet građevina završeni su građevinski radovi pa se uskoro očekuje podnošenje Zahtjeva za isplatu i to za Stankovićevu 5, Motikinu 21, Cvečićev uspon 2, Maksimijanovu 15 te Ruže Petrović 6.

Trenutno su tijeku radovi na još tri ugovorene građevine, a jesenski početak radova najavljen je za dodatnih četiri.

Već smo održali i sastanke s upraviteljima zgrada da zajednički definiramo prioritete te proračunska sredstva za sljedeću godinu. Pula zaslužuje biti urednija i reprezentativnija, a ovo je svakako jedan od važnih koraka u tom smjeru", napisao je Zoričić i priložio nekoliko fotografija. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of