PULSKI PROJEKT DOLCEVITA

Zoričić: Sredstva za fasade smo u dvije godine dignuli s milijun na 12 milijuna kuna

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Snimio Danilo MEMEDOVIĆ

Snimio Danilo MEMEDOVIĆ


Na današnjem potpisivanju ugovora o sufinanciranju obnove pročelja za osam pulskih građevina u sklopu projekta Dolcevita, gradonačelnik Filip Zoričić istaknuo je da je Grad ove godine u obnovu fasada usmjerio čak 12 milijuna kuna.

- Kad smo preuzeli gradsku upravu za projekt Dolcevita bilo je namijenjeno milijun kuna, potom u prvoj godini mog mandata četiri milijuna, a sada smo na preko 12 milijuna kuna. Gotovo dva milijuna eura dajemo za Dolcevitu, pojačali smo zone i povećali subvencioniranost. Zbog toga imamo veliki broj obnovljenih zgrada ove godine i lani. Tako mi vidimo grad - uredan i sređen, rekao je Zoričić.

Ugovore o sufinanciranju potpisala su četiri upravitelja zgrade i jedan privatni investitor.

- Nakon ljeta ćemo nastaviti dalje s potpisivanjima ugovora. Kroz takve poticaje Dolceviti, kroz Pulsko kulturno ljeto i kroz Zakladu za sport pokazali smo na koji način želimo djelovati kao gradska uprava, apostrofirao je Zoričić.

Danas su potpisani ugovori za obnovu fasada na adresama Epulonova 14, Castropola 1, Kamenjak 2, Rakovčeva 6, Rakovčeva 17, Krmpotićeva 10, Jeretova 9 i Flanatička 31.

Osim spomenutih ugovora trenutno se obrađuju prijave za još novih sedam te su u pripremi obnove zgrada na adresama Dobrilina 12, Dobrilina 14, Rakovčeva 8, Zadarska 2, Karlovačka 19, Marulićeva 7, Marulićeva 9, Giardini 2, Giardini 3, Maksimijanova 4, Croazia 1, Stankovićeva 7, Supilova 3, Flaciusova 4, Uspon Konzula Istranina 9, Kandlerova 23, Scalierova 26, Radićeva 10, Stankovićeva 21, Mutilska 44, Bečka 1, Raška 7, Rakovčeva 11, Istarska 32, Clarisseauova 1, Marulićeva 33, Varaždinska 15 i brojne druge, ističu iz Grada. 

"Podsjećamo te ujedno i pozivamo sve sugrađane na korištenje i drugih oblika subvencioniranja za što su osigurana sredstva u proračunu. U tijeku je novi Javni poziv za dostavu prijava za sufinanciranje mjera energetske učinkovitosti koji je objavljen 17. svibnja, a otvoren je do konca godine odnosno iskorištenja planiranih sredstava od 53.089 eura", dodaju iz Grada.

Putem ovog javnog poziva sufinancira se kupnja novih kućanskih uređaja najviših energetskih razreda, kupnja novih električnih vozila (bicikl, moped, motocikl), izrada glavnog projekta za solarnu elektranu u mrežnom radu za obiteljske kuće, ali i kupnja novih fotonaponskih sunčanih modula potrebnih za izradu solarne elektrane na obiteljskoj kući.

Iznos sufinanciranja ovisan je o mjeri koja se prijavljuje, a kreće se od 100 do 1.350 eura, pri čemu treba istaknuti i da se u jednoj kalendarskoj godini može prijaviti četiri različite mjere.

Sve detalje teksta Javnog poziva s pripadajućim prilozima moguće je pronaći na službenim mrežnim stranicama Grada (www.pula.hr), u rubrici Aktualno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom