PRESSICA U GRADSKOJ PALAČI

ZORIČIĆ: Nema više konoba, oštarija, nema ručkova, nema manjade. Nemam službenog vozača, ne koristim službeni mobitel, ne koristim karticu

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Filip Zoričić (snimio D. MEMEDOVIĆ)

Filip Zoričić (snimio D. MEMEDOVIĆ)


Filip Zoričić je dan nakon Vijeća zakazao konferenciju za novinare na kojoj je govorio prije svega o transparentnosti. Ta transparentnost temeljit će se, kako je istaknuo, na aplikaciji preko koje će svatko moći vidjeti na što se troše novci iz proračuna, na unaprijeđenom GIS-u Grada Pule i činjenici da će članovi upravnih vijeća i nadzornih odbora biti birani na natječajima, a preko natječaja će se dodjeljivati i novci lokalnim medijima.

Po pitanju parkinga rekao je da je trenutačni sistem nelogičan, ali nije objasnio što će se točno mijenjati.

"Mi nećemo uvoditi parking 100 kuna, to je direktor Pulaparkinga rekao ironično", naglasio je Zoričić.

Naveo je i koje su planirane aktivnosti: suradnja s Uljanikom, otvaranje Muzila građanima, revizija gradske uprave, trgovačkih društava i javnih ustanova, transformacija trgovačkih društava, formiranje radnih skupina za strateško planiranje, aglomeraciju Pula Centar, Kaštijun i prostorno planiranje, potom rad mjesnih odbora, komunalni red i uređenje fasada.

Možda je i nazanimljiviji dio pressice bio onaj u kojem je govorio o svojim troškovima, a povodom proizvanja iz IDS-a da mnogo putuje. 

- Ja ne koristim službeni automobil, ne koristim službeni mobitel, niti karticu za mobitel, troškove mobitela plaćam sam, svi imate moj broj od prije. Nemam ni službenog vozača, vozim sam, iako mi savjetuju da to nije pametno, rekao je Zoričić.

- Imamo povijesnu priliku transformirati grad, da se zna red. Nema više konoba, oštarija, nema ručkova, nema manjade, samo rad. Tko god želi samnom sastančit, možemo to obaviti u mom uredu.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom