OTVORENJE POČETkom LISTOPADA

Žminj dobiva drugu benzinsku postaju


Žminj će uskoro dobiti svoju drugu benzinsku postaju koja se upravo dovršava u industrijskoj zoni Žminj smještenoj između autoceste i jedinog žminjskog kružnog toka na mjesnoj zaobilaznici.

- Benzinsku postaju Žminj planiramo otvoriti početkom listopada i zaposliti desetak djelatnika. Benzinska postaja prilagođena je za osobna vozila i kamionski program, a u ponudi će imati ED, ED-G-power, BMB 95, BMB 95-G-power, plavi diesel, LPG i loživo ulje. U sklopu benzinske postaje nalazit će se trgovina i caffe bar, kaže prokurist tvrtke Adria oil Zoran Leitner.

Ta je tvrtka specijalizirana za opskrbu nafte i naftnih derivata, a sjedište ima u Spinčićima, u Kastvu. Prvi benzinski servis za opskrbu jahti i plovila gorivom otvorila je 2003. godine u Malom Lošinju. Širenje mreže benzinskih postaja nastavlja u Rijeci i Kvarneru, a 2008. godine otvara najveću benzinsku postaju u Kukuljanovu. U razdoblju od 2009. godine do 2013. godine poslovanje šire i na Liku, Dalmaciju, pa sjeverozapadnu Hrvatsku i Slavoniju. Paralelno s razvojem maloprodaje razvijali su i veleprodaju naftnih derivata. U početku je veleprodaja bila koncentrirana na veće kupce iz naftne, prijevozničke i građevinske branše, a tijekom godina dolazi do širenja portfelja. Uz prodaju naftnih derivata na benzinskim servisima nalazi se i više od 2.000 različitih artikala ostale trgovačke robe, širok program ulja i maziva, te raznolik asortiman proizvoda za njegu i čišćenje automobila. Osim naftnih derivata Adria oil svojim korisnicima nudi prodaju ukapljenog naftnog plina za kućanstva i ugostiteljstvo.

Adria oil tvrtka je kćer Manšpeda iz Kukuljanova (Grad Bakar), tvrtke za međunarodni prijevoz i pretovar robe, trgovinu, turizam i putničke agencije, čiji je direktor Željko Mandarić. Dosad je Adria oil sagradila 18 benzinskih postaja, a zapošljava više od 130 djelatnika. Žminjska postaja bit će prva crpka te firme u Istarskoj županiji. Iz tvrtke kažu da planiraju daljnje širenje mreže. Spomenimo da se na području općine Žminj, točnije na državnoj cesti Pazin-Pula, već nalazi benzinska postaja tvrtke Žminj petrol. (A. DAGOSTIN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini