GRADILIŠTE KOD PULSKE ZAOBILAZNICE OBAVIJENO VELOM TAJNI

ZEMLJIŠTE PREOBRAŽENO, INVESTICIJA NEPOZNATA Auto Benussiju Grad nije dao dozvolu za odlaganje kamenja niti izdao akt za gradnju

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Teren je u kratko vrijeme "spušten" za više metara (Neven LAZAREVIĆ)

Komunalno redarstvo je upućeno na očevid te će se na osnovu utvrđenog činjeničnog stanje poduzeti odgovarajuće mjere, poručili su iz gradskog Odsjeka za informiranje * Odgovor direktora Benussija na naš pismeni upit nije stigao niti je na naše pozive u njegov ured itko odgovarao

 

Otkako nam je u kolovozu za radove na zemljištu u Vitasovićevoj ulici Danijel Benussi, direktor tvrtke Auto Benussi, rekao da je u pitanju tek priprema i da u planu za sada nemaju nikakve investicije - gradilište je znatno uznapredovalo! Investicije i projekta možda još nema, ali je zemljište nedaleko od pulske zaobilaznice u ovih mjesec i pol dana u potpunosti preobraženo.

Gradilište bez ploče

Parcela blizu kružnog križanja Vitasovićeve s Ulicom Prekomorskih brigada i Industrijskom ulicom, u vlasništvu spomenute tvrtke, u međuvremenu je "spuštena" za više metara, uz nogostup ulice (uz koju se nalazi još nekoliko uskih čestica u vlasništvu iste tvrtke) sagrađen je potporni zid, a na susjednoj parceli u vlasništvu Grada Pule teška je mehanizacija, koja svakodnevno neumorno radi, odložila brdo kamenog materijala nastalog iskopavanjem. I to, po svemu sudeći, bez dozvole Grada.

Ali unatoč zahuktalim radovima, i dalje je nepoznato što se to gradi u Vitasovićevoj. Od gradske uprave doznali smo da odobrenje za odlaganje iskopanog materijala na gradsko zemljište nije dano, nije izdan ni ikakav akt o gradnji na čestici u vlasništvu Auto Benussija.

- Vezano uz korištenje nekretnine 1628/2 k.o. Pula (čestica u vlasništvu Grada, op.n.), za koju nije izdano odobrenje za odlaganje kamenog materijala i materijala od iskopa, komunalno redarstvo je upućeno na očevid te će se na osnovu utvrđenog činjeničnog stanje poduzeti odgovarajuće mjere, poručili su iz gradskog Odsjeka za informiranje.

S obzirom da na gradilištu još uvijek nije istaknuta ploča za označavanje gradilišta, koja je obavezna u slučajevima gradnje nove građevine, rekonstrukcije ili uklanjanja postojećih, nastojali smo dobiti više informacija o radovima od vlasnika zemljišta. No, jučer do zaključenja lista odgovor direktora Benussija na naš pismeni upit nije stigao niti je na naše pozive u njegov ured itko odgovarao.

- Za predmetnu nekretninu (u vlasništvu Auto Benussija, op.n.) nije zaprimljen pa slijedom toga niti izdan akt za gradnju. Prema Generalnom urbanističkom planu grada Pule na toj je čestici određena gospodarska namjena - promet, u sklopu čega je moguće graditi građevine namijenjene odvijanju djelatnosti vezanih uz javni kopneni i pomorski promet, odnosno kompatibilnih pratećih uslužnih, trgovačkih i ugostiteljskih djelatnosti, uz uvjet da ukupna građevinska bruto površina ne prelazi 30 posto ukupne građevinske bruto površine građevine, poručuju iz gradske uprave.

S obzirom da nije odgovoreno ni na osnovno pitanje - što se to u Vitasovićevoj gradi, pretpostavljamo da ni gradska uprava nije upoznata s eventualnim projektom Auto Benussija na tom području.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater