INVESTICIJA VRIJEDNA MILIJUN KUNA

Započela kompletna rekonstrukcija dječjeg igrališta u Ulici Jurja Žakna

| Autor: Glas Istre

Investicija vrijedna oko milijun kuna osigurat će mališanima bezbrižno uživanje u dječjim radostima

 

Demontažom postojećih igrala danas su započeli radovi kompletne rekonstrukcije dječjeg igrališta u Ulici Jurja Žakna u Šijani. Igralište je to kojemu gravitira veliki broj djece budući je smješteno između brojnih višestambenih zgrada zbog čega projekt je procijenjen prioritetnim.

Vrtuljak sa sjedalima, klackalica za dvoje, kombinirane sprave, kombinirana sprava s toboganom, ljuljačka, didaktička igračka/kućica, grifovi, toranj s toboganom i elementima za penjanje i trampolin nova su igrala koja će, uskoro, obradovati djecu na novouređenom dječjem igralištu.

Uređenje postojećeg dječjeg igrališta uključuje mjestimičnu obnovu postojećih pješačkih staza od kulir i granitnih ploča, proširenje zone za igru, ugradnju višebojne antistres podloge, postavu novih klupa, stolova i koševa za smeće, sadnju zelenila te završno uređenje terena u vidu zatravnjenja površina.

Što se vizualnog izgleda tiče, geometrija postojećeg igrališta zadržat će se, te će se nove površine za igru izvoditi u sličnoj geometriji i kružnim površinama kako bi se zadržao sličan, kvalitetni koncept projektiranog postojećeg stanja. Unutar obuhvata, uz obnovu postojećih, izvest će se dodatne popločane površine duž šetnice koje će, s urbanom opremom, biti u funkciji prostora za odmor. Od urbane opreme postaviti će se četiri klupe s naslonom, šest bez naslona, tri kupe sa stolom te pet koševe za otpatke. Oko milijuna kuna procijenjena je vrijednost investicije kojom će se osigurati da mališani bezbrižno uživaju u dječjim radostima na otvorenome.

Građevinske radove izvodi društvo Cesta d.o.o., gumenu podlogu postavite će D.E.N.E.C.O.M. iz Rijeke, odabran kao najpovoljniji ponuditelji na javnom natječaju, dok će se igrala dobaviti od Stribor opreme d.o.o. također najpovoljnijeg ponuditelja na provedenoj javnoj nabavi. Radove hortikulturnog uređenja izvršit će djelatnost Hortikulture Pula Herculanee d.o.o. a projekt se planira okončati do kraja ove godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom