OKONČAN EU PROJEKT

VRTIĆ "TITTI" Terapiju senzorne integracije besplatno odradila 24 mališana

| Autor: Borka PETROVIĆ
Senzorna soba u vrtiću Titti (Snimio Dejan Štifanić)

Senzorna soba u vrtiću Titti (Snimio Dejan Štifanić)


Projekt senzorne sobe u pulskom Dječjem vrtiću "Titti", financiran iz EU fondova, uspješno je završen. Prije dvije godine odobreno im je 768.782 kune iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.", za uređenje senzorne sobe i pružanje usluge senzorne integracije za djecu s teškoćama u razvoju tijekom 24 mjeseca.

Riječ je o projektu "Svjetlucavim svijetom u preokret", a terapija senzorne integracije potrebna je, kako doznajemo, djeci s disfunkcijama i teškoćama senzorne integracije, samoregulacije, poremećajem motoričkog planiranja, djeci s teškoćama u finoj i gruboj motorici, slabom organizacijom ponašanja, poremećajem percepcije i uzbuđenosti te djeci s poremećajem budnosti.

- Europskim sredstvima osigurano je potpuno opremanje senzorne sobe, usluge edukacijskog rehabilitatora, rad odgojiteljice te sredstva za edukaciju djelatnica našeg vrtića o senzornoj integraciji u radu s djecom s teškoćama u razvoju, kaže ravnateljica vrtića "Titti" Sabina Vidos Vitasović. Dobivena sredstva, napominje, omogućila su da u programu senzorne integracije potpuno besplatno sudjeluju 24 mališana.

Program su provodila dva djelatnika u manjim skupinama, s po maksimalno troje djece, a terapije senzorne integracije koristila su djeca s teškoćama u motoričkom razvoju, cerebralnom paralizom, poremećajem pažnje, usporenim razvojem, autizmom, oštećenog vida i sluha, s govornim teškoćama te djeca s intelektualnim teškoćama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater