INFORMATIVNI DAN

Velik interes osmaša za zanimanja u Tehničkoj školi

| Autor: Lara BAGAR
Tehnicka škola - informativni dan (snimila Lara BAGAR)

Tehnicka škola - informativni dan (snimila Lara BAGAR)


Koju školu odabrati, pitanje je koje trenutno muči sve osmaše. Kako bi im olakšali odabir koji će mnogima obilježiti životni poslovni put, a nekima i poziv, pulske srednje škole imaju dane otvorenih vrata.

Tako je Tehnička škola Pula jučer priredila informativni dan koji je privukao velik broj osmaša koji su pred odabirom zanimanja.   Učenici i njihovi roditelji mogli su se upoznati s nastavnim programima te istovremeno razgovarati s nastavnicima strukovnih predmeta da bi dobili uvid što se sve u školi radi.

Arhitektonski tehničar, elektrotehničar, strojarski računalni tehničar, tehničar za mehatroniku i tehničar geodezije i geoinformatike, pet su zanimanja u koja će Tehnička škola ove godine upisati 120 učenika.

Učenicima i roditeljima jučer su na raspolaganju za informacije bili ravnateljica Sandra Balde, ali i profesori te drugi zaposlenici pulske škole.

Svaki smjer je zanimljiv - od robotike do geodezije. U dvorištu su bili izloženi dronovi koje su razgledali budući tehničari geodezije. Zanimljiv je smjer geoinformatika, koji podrazumijeva informatizaciju geodetskih podataka.

Iako se zanimanja u Tehničkoj školi smatraju muškim, jučer smo uočili i velik interes djevojaka. Lea, učenica Osnovne škole Veli Vrh, odabrala je zanimanje arhitektonski tehničar kao opciju ne upiše li Opću gimnaziju. Budući da je oduvijek sklona crtanju, bit će vrlo zadovoljna i zanimanjem u Tehničkoj školi.

Na prezentaciji su profesorima pomagali i sami učenici, poput učenika 4. razreda Marka Antonija koji svojim pozitivnim iskustvom u učenju geodezije želi ostalima sugerirati da je ovo prava škola za njih.

Da vlada velik interes za tehničkim zanimanjima, potvrdio je i profesor geodetske grupe predmeta Bojan Bradač koji je rekao da su mnogi privatnici spremni stipendirati učenike kako u srednjoj školi, tako i na fakultetu, ne bi li dobili kvalitetan kadar.

Osim predstavljanja zanimanja, jučer je prikazan i film o 60. obljetnici Tehničke škole Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of