online

VELIK BROJ UČENIKA PULSKIH OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA PONOVNO "DOMA" NA NASTAVI

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Zbog porasta broja novozaraženih i rapidnog širenja omikrona, u nekoliko se osnovnih i srednjih škola s područja Pule, ali i drugih istarskih gradova, nastava održava online.

Medicinska škola u Puli ovaj je tjedan u potpunosti prešla na online nastavu budući da je, kako saznajemo od ravnatelja Ivana Žagara, čak deset djelatnika škole zaraženo koronavirusom ili su pak u samoizolaciji.

- Uz to je i 15 učenika škole zaraženo, a 14 ih je u samoizolaciji. Uveli smo online nastavu prvenstveno zbog nastavnika jer je jedna četvrtina zaražena covidom-19 pa je nemoguće organizirati nastavu uživo bez njih, kaže Žagar. No, od ponedjeljka uredno počinje izvođenje nastave u školi kada se u učionice vraćaju gotovo svi nastavnici, napominje.

U pulskoj se Gimnaziji nastava pak odvija uživo, osim za nekoliko razreda koji su nedavno krenuli s online ili C modelom.

- U razredima koji su prešli na online nastavu u prosjeku su dva do četiri učenika pozitivna, zbog čega smo odlučili da čitav razred prati nastavu od kuće, što je i preporuka epidemiološke službe, ističe Nikola Vujačić, ravnatelj pulske Gimnazije te dodaje da je situacija pod kontrolom. Osim Gimnazije, na online nastavu prešlo je i nekoliko razreda Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna te Osnovne škole Vidikovac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of