DRŽAVNA IMOVINA

Urušava se zid bivšeg staračkog doma na Stoji. Zid je ograđen dok se čeka sanacija. Stanari: SAMO JE PITANJE DANA KAD ĆE SE SRUŠITI NA PJEŠAKE ILI VOZILA

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

Stanar iz obližnje zgrade kaže da su se cigle u samo nekoliko dana pomaknule nekoliko centimetara te da je pitanje dana kad će se zid srušiti na pješake ili vozila jer se nalazi uz samu cestu koja je u tom dijelu uska i jednosmjerna

Ruševni dio zida bivšeg staračkog doma u Jeretovoj ulici na Stoji, koji je prijetio ljudima i automobilima, gradske su službe ogradile radi sigurnosti. Naime, stanar iz ovog kvarta koji je želio ostati anoniman, prije nekoliko nas je dana obavijestio da se zid, koji se nalazi u jednosmjernom dijelu Jeretove ulice, preko puta Mornaričke crkve, urušava.

Kazao je da su se cigle u samo nekoliko dana pomaknule nekoliko centimetara te da je pitanje dana kad će se zid srušiti na pješake ili vozila jer se nalazi uz samu cestu koja je u tom dijelu uska i jednosmjerna. Kaže da je razgovarao s predstavnicima Mjesnog odbora Stoja i komunalnim redarom, ali od odgovora nije bilo ništa.

Doznajemo, međutim, da područje spada pod Mjesni odbor Sv. Polikarp-Sisplac, čija tajnica Iva Burić-Bučaj kaže da su otprije upoznati s problemom te da će pokrenuti sanaciju spornog zida koji se doista urušava, a na nekim dijelovima vidljive su velike pukotine.

- To je prijavio vijećnik Velimir Percan. Međutim, zbog korone nismo mogli ništa poduzeti. Nakon što su se konstituirali mjesni odbori, pokrenut ćemo sanaciju. Mi smo s tim problem išli prema Gradu, ali u vrijeme korone lokalna samouprava nije radila. Sad počinjemo rješavati problematiku koja je bila na čekanju, veli Burić-Bučaj.

Iz Grada kažu da su komunalni redari obavili očevid na lokaciji te utvrdili da se urušio dio ogradnog zida građevine na kč. br. zgr. 699/1 k.o. Pula za koju je naknadnom provjerom utvrđeno da se radi o nekretnini u vlasništvu Republike Hrvatske. Očito je, dakle, da bi ruševinu trebao ukloniti vlasnik, ali je činjenica i da je potrebna hitna intervencija s obzirom na loše stanje zida.

Iz Grada kažu da su, s obzirom na građevinsko stanje ogradnog zida te potencijalnu opasnost za ljude i imovinu, poduzeli nužne radnje - ogradili su nogostup i dio kolnika radi sprječavanja eventualnih šteta. Paralelno će, kažu, "poduzimati daljnje radnje i postupke u smjeru sanacije predmetnog zida".


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini