NA VERUDI U PULI

Uređuju se stepenište i plato ispred samoposluge na tržnici. "Ovo je pun pogodak. Tu se razbilo barem sto ljudi!"

Nekad su tamo bile pločice za slomit vrat, a sad će valjda biti bolje, kaže konobar iz kafića Bas * Meni noge poletile! Pločice koje idu na zid stavili su na pod. Bilo je jako sklisko kad je bilo mokro. Ma, ubijali se ljudi, opisuje nam problem jedan Puljanin koji je iskusio mokre pločice

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Verudeži se nadaju da nova podloga neće biti skliska kao prijašnja

Verudeži se nadaju da nova podloga neće biti skliska kao prijašnja


Kao što su gradski oci i najavili, jučer je počelo uređenje platoa i stepeništa ispred samoposluge na tržnici na Verudi. Preciznije, stepenište je srušeno i izgradit će se novo, dok su stare pločice jučer podignute uz pomoć teške mehanizacije. Iako je buka otežavala svakodnevan život na merkatu, tamošnji prodavači i ugostitelji nisu imali zamjerki na radove. Štoviše, neki su ih jedva dočekali.

Pao majstor

- Ovo je pun pogodak! Nekad su tamo bile pločice za slomit vrat, a sad će valjda biti bolje, kaže nam konobar iz kafića Bas.

Ploče su, doduše, bile ravne, nije se o njih zapinjalo, pa pitamo konobara da nam detaljnije objasni u čemu je bio problem.

- Ljudi su se razbijali jer je pod bio jako sklizak, tu je palo barem sto ljudi, kaže nam konobar i pokazuje na jednog od majstora za kućanske aparate koji je iskusio mokre pločice. Na tržnici na Verudi rado popije kavu, a usput dogovori i pokoji posao.

- Meni noge poletile, kaže majstor i dodaje da mu je iz horizontale na pločicama pomogla ustati jedna tamošnja prodavačica.

- Pločice koje idu na zid stavili su na pod. Bilo je jako sklisko kad je bilo mokro. Ma, ubijali se ljudi, opisuje nam problem majstor i odmahuje rukom.  

Nema više stepenica Nema više stepenica

Radit će dva mjeseca

Posao vrijedan 480 tisuća kuna bez, odnosno 600.000 s PDV-om trebao bi biti dovršen u roku od dva mjeseca, najavljuju iz Komunalne palače. Dotad će prilaz samoposluzi biti ograđen, pa će se na tržnicu moći spustiti drugim stepenicama, onima kod obližnje pekare. Posao je povjeren tvrtki Cesta, a podizvođači su tvrtke M. G. A. i Metallum te obrti Edo gradnja i Vibrobeton.

Iz Grada u svom priopćenju preciziraju da će se "ukloniti keramičke pločice s podlogom i postojeće stepenište, sanirati sanitarna i oborinska odvodnja, a potom izgraditi nove stepenice s rukohvatima te postaviti novo betonsko opločenje, po uzoru na novouređeni Trg kralja Tomislava".

Dalje navode da je sanacija nužna i "radi veće sigurnosti

korisnika tržnice na Verudi i poslovnih prostora u navedenom objektu, budući da postojeće popločenje može predstavljati potencijalnu opasnost za korisnike". Očito ipak nije riječ o tome da popločenje "može predstavljati opasnost", nego je bilo itekakva opasnost po život.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter