radovi na Verudi

U ponedjeljak počinje uređenje stepeništa i platoa na tržnici

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Veruda

Veruda


U ponedjeljak, 3. listopada, po nalogu Grada počinje uređenje stepeništa i platoa koji vode na tržnicu Veruda iz Tomasinijeve ulice, ispred objekta na kućnom broju 26. Uklonit će se keramičke pločice s podlogom i postojeće stepenište, sanirati sanitarna i oborinska odvodnje, a potom izgraditi nove stepenice s rukohvatima te postaviti novo betonsko opločenje, po uzoru na novouređeni Trg kralja Tomislava, najavljuju iz Grada. Sanacija je nužna i radi veće sigurnosti korisnika tržnice na Verudi i poslovnih prostora u navedenom objektu, budući da postojeće popločenje može predstavljati potencijalnu opasnost za korisnike, objašnjavaju gradski oci. Posao je povjeren tvrtki Cesta, a podizvođači su tvrtke M. G. A. i Metallum te obrti Edo gradnja i Vibrobeton.

Radovi vrijedni 480 tisuća kuna bez PDV-a financiraju se iz gradskog proračuna i trebali bi biti dovršeni u roku od dva mjeseca.

Za vrijeme radova neće biti moguće pristupiti tržnici Veruda, Konzumu, pet shopu HOP i javnom zahodu iz smjera Tomasinijeve ulice, pored kioska. Do navedenih lokacija moći će se stići stepenicama koje se nalaze porez pekare Panificio. Alternativni ulaz u Konzum i pet shop HOP bit će iz smjera Palladiove ulice i Trga kralja Tomislava. Javni zahod bit će zatvoren za korisnike, a bit će osiguran zamjenski kemijski toalet, napominju iz Komunalne palače.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini