NAJNOVIJELJETNI ROK

Upisi u srednje škole počinju u ponedjeljak: Deset pulskih srednjih škola u ljetnom roku upisuje 910 učenika

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Deset pulskih srednjih škola u ljetnom roku upisuje 910 učenika. Najviše je mjesta u Školi za ugostiteljstvo, turizam i trgovinu (180), potom u Gimnaziji (167) i Tehničkoj školi (120)

Završene su prijave obrazovnih programa, a započelo je ispisivanje prijavnica za upis u srednje škole. Prijavnice koje treba potpisati roditelj ili skrbnik učenici donose razrednicima, a krajnji rok da to učine je petak, 12. srpnja. Tad se s liste brišu kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete ili dostavili prijavnice. Konačna ljestvica poretka bit će objavljena na stranicama Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ) www.upisi.hr u subotu, 13. srpnja, a upisi će se odvijati cijeli idući radni tjedan, od 15. do 19. srpnja.

Učenici u tom roku moraju dostaviti potpisanu upisnicu u srednju školu za koje su ostvarili uvjete upisa. No, škole samostalno određuju točne datuma za zaprimanje upisnica unutar ovih termina. U pulsku Gimnaziju se, na primjer, upisnice dostavljaju 15. srpnja od 8 do 14 te 16. srpnja od 8 do 12 sati. Za neke škole, poput Tehničke ili Industrijsko-obrtničke, potrebno je dostaviti i druge dokumente, poput potvrde školske medicine ili obiteljskog liječnika.

Na nacionalnoj razini, u prvi razred srednjih škola u programe redovitog obrazovanja u školskoj godini 2019./2020. planira se upisati 47.491 učenika u 2.218 razrednih odjela. U Istarskoj županiji osnovnu školu završio je 1.761 učenik, a u srednjim školama ima 1.973 mjesta. Deset pulskih srednjih škola u ljetnom roku upisuje 910 učenika. Najviše je mjesta u Školi za ugostiteljstvo, turizam i trgovinu (180), potom u Gimnaziji (167) i Tehničkoj školi (120). U Strukovnu školu može se upisati 96 učenika, u Ekonomsku i Medicinsku po 72, dok u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna ima mjesta za 28 učenika. Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova u ljetnom roku upisuje 43 učenika, a Industrijsko-obrtnička njih 68.

Nakon ljetnih upisa, već 20. srpnja bit će objavljen okvirni broj slobodnih mjesta za jesenski upisni rok, dok će službena objava biti 12. kolovoza.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam