NAJNOVIJEOKUPLJANJE u puli

Uoči sjednice Vlade, premijer ANDREJ PLENKOVIĆ POSJETIT ĆE BRODOGRADILIŠTE ULJANIK, sastat će se s Upravom, sindikatima i radnicima


Uoči sjednice Vlade u Gradskoj palači na Forumu, potvrđeno je da će premijer Andrej Plenković prijepodne posjetiti i Uljanik. Kako doznajemo, na zajedničkom sastanku razgovarat će s predsjednikom Uljanik Grupe Giannijem Rossandom i članovima Uprave društva, predstavnicima sindikata koji djeluju u pulskom brodogradilištu te predstavnicima radnika.

Osim posjete premijera, za uljanikovce je sutra jako važan dan, jer bi im trebala biti isplaćena plaća za kolovoz. Iako su sredstva za plaće za prošli mjesec osigurana, spekuliralo se da je isplata vrlo neizvjesna budući da je račun Uljanika blokiran od 4. rujna, i to za višemilijunski iznos.

No, prema najavama, odnosno neslužbenim informacijama isplata plaće za kolovoz danas ipak neće doći u pitanje, najvjerojatnije jer će intervencijom države račun biti odblokiran barem na jedan dan kako bi radnici dobili svoj zarađeni novac. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike