OPIJAJU SE

UNIŠTAVAJU SVE ŠTO IM SE NAĐE NA PUTU Mještani Valdebeka žive u strahu od divljačkih pohoda mladih


Teror počinje svake večeri oko 21 sat. Skupina mladih u ranim dvadesetim godinama svoje divljanje i iživljavanje počinje ispijanjem piva. Nepunih pola sata nakon toga, počinju svoju devastacijsku ekspediciju. I to je uvijek ista grupa ljudi

"Uništavaju sve što im se nađe na putu. Najprije porazbijaju te svoje boce piva, a potom na red dolazi i sve ostalo. Razvalili su tako dosad ormariće za struju, žarulje na rasvjeti, počupali su sve sadnice drveća i grmlja, uništavaju ogradu, otrgnuli su koševe za smeće…", ispričao nam je gotovo u dahu jedan od stanara koji živi u neposrednoj blizini igrališta sagrađenog prije nepune tri godine u Valdebeku. Svjedočio je tom, kako ga naziva, divljačkom ritualu nekoliko puta.

Znakovito je da nitko od mještana ne želi imenom i prezimenom pred nas. Strah ih je za vlastitu sigurnost. Isti nam stanar dalje priča da teror počinje svake večeri oko 21 sat. Skupina mladih u ranim dvadesetim godinama svoje divljanje i iživljavanje počinje ispijanjem piva. Nepunih pola sata nakon toga, počinju svoju devastacijsku ekspediciju. I to je uvijek ista grupa ljudi.

Počinje darmar

Ogorčeni mještanin kaže da se nitko od stanara ili slučajnih prolaznika ne želi miješati i eksponirati. Tome je tako, veli, jer već idućeg dana delinkventna skupina počinje uništavati njihove ograde i vozila.

Jedino što je na cijelom igralištu ostalo netaknuto, objašnjava naš sugovornik, je novoizgrađena kućica za boćare. (Chiara BILIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater