NAJNOVIJES KIŠOM ISPLIVALI PROBLEMI

UMJETNOST U KALJUŽI Verudela Art Park zaglibio u dubokom blatu

| Autor: Lara BAGAR
Dejan ŠTIFANIĆ

Dovoljno je bilo par ljetnih pljuskova pa da taj park postane blatno klizište puno brazdi crvene zemlje. Doći do dojmljive svjetlosne skulpture umjetnice Roberte Weismman Nagy pravi je poduhvat za koji su potrebne gumene čizme. Slično je i s drvenom skulpturom umjetnika Vedrana Šilipetra

Verudela Art Park, umjetnički park skulptura težak 4, 3 milijuna kuna zamišljen kao mjesta susreta Puljana i turista svih generacija, nakon par kapi kiše više to nije. Ne samo što je, kada je sunčano i vedro vrijeme, u svakom segmentu nepristupačan osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti koji su službeno tražili da park prilagode njima, nego je teško i mamama s kolicima koje bi vrlo rado tuda prošetale.

Izbrazdana zemlja

No, ispada da baš i nije najugodniji za šetnju ni drugima. Dovoljno je bilo par ljetnih pljuskova pa da taj park postane blatno klizište puno brazdi crvene zemlje. Doći do dojmljive svjetlosne skulpture umjetnice Roberte Weismman Nagy pravi je poduhvat za koji su potrebne gumene čizme. Slično je i s drvenom skulpturom umjetnika Vedrana Šilipetra.

Možda bi za razgledavanje parka na ulazu pored stepenica trebali postaviti štand s čizmama? Istovremeno bi isti stepenasti prilaz bilo poželjno katkad počistiti jer se na njemu netko može poskliznuti o otpale armuline.

Trava ne raste

Kako bilo, Art Park nakon par kapi kiše postaje adventure park. Po stepenicama balansiranje na armulinima, a nakon toga jedinstveni obilazak skulptura - u kaljuži. Gdje skupocjeni bager prođe na Verudeli, tu trava ne raste, jer novac je potrošen na poravnavanje i nasipavanje.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam