U organizaciji Udruženja obrtnika Rovinj i uz pokroviteljstvo TZ Rovinja i Maistre, od 6. do 13. travnja, najavljuje se sedmodnevni eno-gastronomski festival istarskih specijaliteta poznatiji pod nazivom "Putovima rovinjskih delicija". Tijekom održavanja, rovinjski ugostitelji nudit će posjetiteljima mogućnost izbora dva menija (ribljeg i mesnog) po prigodnim cijenama od 120 kuna po jelovniku. Ova proljetna gastronomska manifestacija održava se četrnaesti put za redom, a nastala je s ciljem privlačenja domaćih sladokusaca i gurmana u okrilje najpoznatijih rovinjskih restorana. Ovogodišnjoj ediciji odazvalo se dvanaest vlasnika renomiranih objekta te će se atraktivnim jelima gosti moći počastiti u restoranima: "Brancin da Nino", "Graciano", "Sidro","Calisona", "Santa Roma", "Fortuna", "Dream" ,"Lovor", "La perla", konobi "Veli Jože", zalogajnici "Volley ferata" te Steak house & pub-u "Istriano". Uz svaki meni bit će uslužena i čaša kvalitetnog vina ili piva.