NOMINACIJE

Udruženje hrvatskih arhitekata bira najbolja ostvarenja u 2018: Nominirani Branimir Medić i Pero Puljiz za upravnu zgradu Valamar Rivijere u Poreču

| Autor: Hina

Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) objavilo je nominacije za najbolja ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2018. i izvijestilo da je akademik Dinko Kovačić laureat Nagrade "Viktor Kovačić" za životno djelo, te da je arhitektu Tomislavu Premerlu posthumno pripala Nagrada "Neven Šegvić".

Na prijave za Godišnju izložbu realizacija arhitekata i arhitektica u 2018. godini stigla su 64 autorska rada, a ocjenjivao ih je međunarodni stručni žiri u sastavu Maruša Zorec (Slovenija), Pippo Ciorra (Italija) i Vedran Mimica (SAD) te članovi Stručnoga savjeta UHA - Ana Šverko i Maroje Mrduljaš, te Ana Mrđa kao koordinatorica, priopćilo je Udruženje hrvatskih arhitekata.

Arhitektonsko stvaralaštvo

Za godišnju Nagradu "Viktor Kovačić" za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskoga stvaralaštva pet je nominacija, a nominirani su Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić za projekt Vinarije u Kutjevu, Gorana Giljanović i Eugen Popović za stadion Luke Šokčevića Šaljepina u Gunji, Branimir Medić i Pero Puljiz za upravnu zgradu Valamar Rivijere u Poreču, Branimir Medić i Pero Puljiz za Lifestyle Hotel Vitar u Bolu na Braču, te Mia Roth i Tonči Čerina za Osnovnu školu "Zorka Sever" u Popovači.

Četiri su nominacije za godišnju Nagradu "Drago Galić" za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture. Nominirani su Krunoslav Ivanišin i Lulzim Kabashi za "Kuću Staka" na zagrebačkome Jabukovcu, Tomislav Krajina za vikend kuću na Jadriji u Šibeniku, Tomislav Pavelić za dogradnju obiteljske kuće na zagrebačkoj Trešnjevci i Arhitektonski biro Turato (koautori: Idis Turato i Marko Liović) za Bedrock House na Krku.

Za godišnju Nagradu "Bernardo Bernardi" za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u prošloj godini tri su nominacije, a nominirani su Ana Boljar i Ida Križaj Leko za uređenje interijera prostora Rihub u Rijeci, Damir Gamulin i Antun Sevšek za postav izložbe "Prijelomna godina u Hrvatskoj" u Hrvatskome povijesnom muzeju u Zagrebu koja se može se razgledati do rujna ove godine i Vanja Ilić za Atelier D / 02 u Zagrebu.

Dodjela nagrada u Rijeci

Tomislav Premerl (1939. - 2018.) posthumno je nagrađen Nagradom "Neven Šegvić" za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture.

Za godišnju Nagradu "Neven Šegvić" za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2018. nominirani su Neven Fabijanić za "Slike po Ivanu (Đovaniju)", Luka Skansi (urednik), Ivo Alebić, Nives Franić, Primož Fijavž, Studiobotas za prijevod knjige "Moisej Ginzburg: Ritam u arhitekturi", te Darovan Tušek za Leksikon splitske moderne arhitekture.

Godišnja izložba i dodjela Nagrada UHA realizira se u koprodukciji s Društvom arhitekata Rijeka (DAR) i DeltaLabom te programskim pravcem "Slatko i slano" koji je dio projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture. Izložba će biti otvorena 28. ožujka u Rijeci u prostoru Zgrade IVEXna adresi Delta 5 kada će biti dodijeljene i nagrade.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater