MEĐUNARODNI DAN

Učenici pulske Medicinske škole pustili balone u zrak za potporu oboljelima od epilepsije

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Puštanje balona ispred Medicinske škole

Puštanje balona ispred Medicinske škole


Učenici pulske Medicinske škole obilježili su Međunarodni dan epilepsije simbolično puštajući ljubičaste balone u nebo, u znak potpore bolesnicima. U sklopu kampanje "50 milijuna koraka za epilepsiju" učenici i njihovi razrednici posljednjih su mjesec dana putem aplikacije svakodnevno bilježili prijeđene korake. Konačan je cilj akcije prijeći jedan korak za svaku osobu u svijetu pogođenu epilepsijom, što je sveukupno 50 milijuna.

- U svijetu ima 50 milijuna osoba oboljelih od epilepsije, pa želimo da uz naše sudjelovanje i davanje podrške svatko dobije jedan mali dio edukacije o tome koliko je ta bolest prisutna u svijetu i kod nas, rekla je koordinatorica akcije i nastavnica zdravstvene njege Snježana Svitlić Budisavljević.

Pamela Pipan, članica Hrvatske udruge za epilepsiju koja i sama boluje od ove bolesti, ukazala je na potrebu za podizanjem razine svijesti o epilepsiji koja je i dalje nepoznanica velikom broju ljudi.

- Mnogi oboljeli od epilepsije su u nekom strahu i balonu srama jer se malo zna o toj bolesti, mnogi je ne podržavaju i zato radimo ove hvalevrijedne akcije i kampanje na današnji dan i Dan ljubičastih koji se obilježava 26. ožujka, rekla je Pipan i pritom se zahvalila učenicima što su odabrali "hvalevrijednu profesiju u kojoj treba puno empatije i humanosti".

Poručila im je i da budu zahvalni i sretni što su zdravi, jer je zdravlje uvijek na prvom mjestu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter