OPREZ, VOZAČI!

U UTORAK VELIKA AKCIJA POLICIJE: Evo što će se kontrolirati

Preventivna akcija provest će se u zonama odgojno-obrazovnih ustanova i u zonama domova za starije i nemoćne osobe te će policija nadzirati brzinu kretanja uz uporabu preventivnog uređaja za nadzor brzine kretanja tzv. predočnika

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Kako bi se smanjio broj prekršaja i prometnih nesreća koje se događaju zbog prekoračenja brzine kretanja ili zbog vožnje neprilagođenom brzinom, Postaja prometne policije Pula-Pola će u utorak, 20. travnja od 7.30 do 11.30 sati, provesti preventivnu akciju ''Uspori - u prometu nisi sam''. Preventivna prometna akcija provest će ujedno i kao najava pojačanog nadzora prometa tijekom 24-satnog nadzora brzine kretanja, koji će se provesti 21. travnja te u sklopu pojačanih aktivnosti koje se ovog tjedna provode u organizaciji ROADPOL-a.

Na području Postaje prometne policije Pula-Pola do 18. travnja ove godine zabilježeno je 130 prometnih nesreća, što je 62.5% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U prometnim nesrećama smrtno su stradale četiri osobe, a čak tri nisu koristile sigurnosni pojas tijekom vožnje, dok je kod jednog poginulog vozača analizom potvrđena prisutnost alkohola u organizmu.

Teške tjelesne ozlijede zadobilo je devet osoba, dok je lako ozlijeđeno 36 osoba. Uslijed prekoračene ili neprilagođene brzine kretanja, kao okolnosti koja je prethodila nastanku prometne nesreće, smrtno je stradala jedna osoba, tri osobe zadobile su teške tjelesne ozlijede, a osam osoba je lakše ozlijeđeno.

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola do 18. travnja ove godine utvrdili su 4.715 prekršaja, od kojih 1.832 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, što je 138% prekršaja prekoračenja brzine kretanja više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tijekom provođenja preventivne prometne akcije na informativnim točkama u zonama odgojno-obrazovnih ustanova i zonama domova za starije i nemoćne osobe nadzirat će se brzina kretanja vozila uz uporabu preventivnog uređaja za nadzor brzine kretanja tzv. predočnika.

Policijski službenici će vozače koji odskaču od normalnog toka prometa upozoravati na nužnost poštivanja prometnih propisa, odnosno prilagođavanja brzine kretanja stanju na prometnicama i vremenskim uvjetima, uz savjete da, neovisno o duljini i trajanju putovanja, poštuju ograničenja brzine kretanja i prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta te gustoći prometa tako da vozila mogu zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, mogu predvidjeti, odnosno da mogu pravovremeno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku.

Sudionicima u prometu davat će se upute o sigurnom sudjelovanju u prometu te ostale informacije iz domene sigurnosti cestovnog prometa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater