Vita nova

U subotu na pulskoj tržnici ZDRAVI OBROCI ZA 30 KUNA

| Autor: Glas Istre
Centar za zdrave životne navike Vita Nova

Centar za zdrave životne navike Vita Nova


Udruga "Centar za zdrave životne navike Vita Nova" ove će subote u vremenu od 9.30 do 13 sati u sklopu manifestacije "Zdrave navike=zdrav život" podijeliti 200-tinjak porcija zdravog i uravnoteženog obroka po simboličnoj cijeni od 30 kuna na štandovima kod fontane na pulskoj Tržnici.

- Drago mi je da smo nakon vrlo izazovne godine uspjeli nastaviti suradnju s Vita novom i evo već četvrtu godinu posjetitelji pulske tržnice moći će degustirati zdrava jela koja će prezentirati predstavnice udruge i njihovi gosti. Namirnice potrebne za pripremu jela dolaze s pulske tržnice, a donirat će ih naši zakupci OPG Vesna Radinković, OPG Zohil i Tržnica d.o.o. Pula, kazao je direktor Tržnice d.o.o. Renato Perc.

Najava subotnjeg događaja upriličena je u srijedu na prvom katu zgrade Tržnice. U ime Grada Pule, koji je ujedno i glavni sponzor ove manifestacije, ovu je akciju podržala pulska dogradonačelnica Ivona Močenić. "Cijela ova godina bila je izazovna te vjerujem da nije bilo jednostavno organizirati ovakve hvalevrijedne programe. Drago mi je da ste u tome uspjeli posebice jer program promovira aktivnosti Udruge, usmjerene na pomaganje, poticanje i senzibiliziranje usvajanje zdravih životnih navika i stvaranje uvjeta za što kvalitetniji život oboljelih od malignih bolesti. Osim promoviranja zdravih životnih navika ova manifestacija doprinosi povezivanju s lokalnim proizvođačima, daje se naglasak i na konzumaciju domaćih poljoprivrednih proizvoda te se tako potiču i podržavaju lokalni proizvođači, OPG-i koji su prisutni na pulskim tržnicama", istaknula je Močenić. Predsjednica i tajnica Udruge Elvis Berkarić i Teodora Vitasović pobliže su pojasnile aktivnosti udruge.

- Pozivamo sve građane da nas podrže i pomognu u našim aktivnostima. Prvenstveno su one usmjerene na pomoć onkološkim bolesnicima kada je najteže, da se znaju nositi s dijagnozom i da znaju da imaju nade, ali da moraju nešto napraviti i sami. Poslije svega što medicina preporuča potrebno je promijeniti navike. Naša udruga radi upravo na promjeni navika i to prema preporuci Svjetske zdravstvene organizacije koja potiče zdrav život, budući je istraživanjem potvrđeno da se jedna trećina bolesti može prevenirati sa zdravom prehranom. Ovo nije samo prehrana za onkološke bolesnike već i za sve ostale građane koji vode brigu o svom zdravlju, kazala je Elvis Berkarić.

Inače, udruga pruža psihosocijalnu pomoć i podršku osobama oboljelim od malignih bolesti kod suočavanja s dijagnozom te promjena osobnog stava prema bolesti. Vrši edukaciju, senzibiliziranje i pomoć pri usvajanju zdravih životnih navika, zdravim i uravnoteženim načinom prehrane, poticanjem fizičke aktivnosti, usvajanjem tehnika opuštanja i redukcija stresa, tehnike disanja, tehnike Mindfulness.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini