OD 9 DO 14 SATI

U SRIJEDU PROMETNA AKCIJA POLICIJE: Pogledajte što će se kontrolirati i - kažnjavati

| Autor: Marica KOŠTA
Ilustracija (Arhiva)

U cilju zaštite pješaka, najranjivijih sudionika u prometu, pulska prometna policija će u srijedu od 9 do 14 sati provesti prometnu akciju tijekom koje će utvrđivati prometne prekršaje - kako vozača, tako i pješaka.

Tijekom 2019. godine na području koje pokriva pulska   prometna policija zabilježeno je 39 prometnih nesreća obaranja pješaka, što je 20 posto manje nego 2018. godine, kada je zabilježeno 49 prometnih nesreća. U navedenim nesrećama jedan je pješak poginuo, 11 ih je teže, a 25 lakše ozlijeđeno. Prošle godine su utvrđena 436 prekršaja ne ustupanja prednosti pješaku, što je 91 prekršaj manje u odnosu na 2018. godinu. No nisu prekršaje činili samo vozači već i pješaci.

Tako je lani zabilježeno 250 prekršaja pješaka, što je više za 61 u odnosu na 2018. godinu, kada je utvrđeno 189 prekršaja pješaka u prometu. Da bi se povećala sigurnost pješaka iz policije apeliraju na vozače da povećaju oprez i uvažavaju pješake u prometu, ali i podsjeća pješake da i za njih vrijede određeni prometni propisi kojih se trebaju pridržavati.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of