PREDSEZONA U PLUSU

U PULI TRENUTNO 42 POSTO VIŠE GOSTIJU NEGO LANI U ISTO VRIJEME Kiša ih potjerala s plaža, grad krcat turistima

| Autor: Borka PETROVIĆ

U Puli trenutno boravi nešto više od 11.500 gostiju što je, uspoređujući s prethodnom godinom u isto vrijeme, povećanje od čak 42 posto, doznajemo iz Turističke zajednice Grada Pule. Koliko je grad krcat turistima dobro se vidjelo u subotu, za nešto oblačnijeg vremena, kada su prve kapi kiše sve s plaža potjerale do grada stvarajući gužve, kako u prometu tako i u samom gradu

U Puli trenutno boravi nešto više od 11.500 gostiju što je, uspoređujući s prethodnom godinom u isto vrijeme, povećanje od čak 42 posto, doznajemo iz Turističke zajednice Grada Pule. Koliko je grad krcat turistima dobro se vidjelo u subotu, za nešto oblačnijeg vremena, kada su prve kapi kiše sve s plaža potjerale do grada stvarajući gužve, kako u prometu tako i u samom gradu.

Najviše gostiju, doznajemo, dolazi nam iz Njemačke (3.378), Hrvatske (1.404), Ujedinjenog Kraljevstva (1.020 ), Austrije (979), Slovenije (797) i Italije (622), a najviše ih je smješteno u objektima malih iznajmljivača u kojima je trenutno čak 4.793 turista, što domaćih što stranih. U pulskim hotelima boravi 1.913 gostiju, u turističkim naseljima i apartmanima njih 1.765 dok ih je najmanje smještano u kampovima - ukupno 1.693.

Predsezona, od početka godine do 15. lipnja je u plusu za 2,5 posto što je, vele iz pulskog TZ-a, zadovoljavajuće ako se uzme u obzir da je svibanj bio kišovit i da su praznici pomaknuti dijelom u drugu polovicu lipnja, naspram prošle godine kada su bili u svibnju.

        - Najave za ljeto su dobre i ukoliko budemo na prošlogodišnjim brojkama rekordne godine možemo biti zadovoljni, a svako povećanje je dobro došlo, veli Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica pulskog TZ-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini