REGIONALNA PODRUŽNICA

U PULI OSNOVANI DEMOKRATI ISTRE Predsjednica Maja Šarić za racionalizaciju broja gradova i smanjenje birokratskog aparata

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
(Z. STRAHINJA)

Hrvatska je zapala u ravnodušnost, zemlju je obuzeo duh netrpeljivosti, a društvo se zatvara u sebe i danas u nekim dijelovima zemlje imamo sliku kakva nije bila ni 90-ih, izjavio je danas u Puli Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata na Osnivačkom saboru regionalne podružnice Istre. Podružnica će djelovati pod nazivom Demokrati Istre, za predsjednicu je izabrana Maja Šarić, za potpredsjednika Mladen Vlačić, a za tajnika Serđo Popović.

- Ekonomska kriza, siromaštvo, loše i neučinkovito pravosuđe samo su dio problema s kojima se suočavamo. Svi vidimo da je korupcija rak-rana ovog društva i da dolazi od samog vrha vlasti. Zabrinjavajuće je da su vrijednosti slobode, jednakosti, pravde, prava na izbor i antifašizma na kušnji i postaju zabranjene teme u Hrvatskoj. To je slika zemlje koju HDZ čvrsto drži za vrat. Hrvatska se guši u korupciji i nepravdi. To moramo zaustaviti. I zato se trebamo okupiti i učiniti sve da Hrvatska prodiše, poručio je Mrsić.

Predsjednica Demokrata Istre Maja Šarić istaknula je da će raditi na politikama i rješenjima koja će poboljšati kvalitetu života u Istri.

- Demokrati su stranaka uključivosti jer jedino tako možemo riješiti najzahtjevnije gospodarske i društvene probleme. Stabilan, održivi i dugoročan razvoj Istre, veća uspješnost u povlačenju fondova EU-a, zaštita okoliša, racionalizacija broja gradova i općina i smanjenje birokratskog aparata samo su neki od naših ciljeva. Aktivno ćemo se zalagati za kreiranje funkcionalnih regija s većim ovlastima poštujući specifičnosti svake naše županije, a Istra i u novom preustroju mora ostati teritorijalno jedinstvena i samostalna regija, poručila je Šarić. Promicanje Istre kao multikulturalne sredine koja uspješno prkosi perfidnim pokušajima fašizacije društva, istaknula je, bit će zadatak svakog člana Demokrata Istre.

- Ne možete tražiti veću odgovornost, ako vam je za svaku odluku potreban blagoslov Zagreba. To moramo mijenjati. Broj gradova i općina treba racionalizirati i to trebaju biti naši prioriteti i ovdje u Istri i u cijeloj Hrvatskoj, poručio je Mrsić te zatražio od Istrana pomoć da malo svog duha prebace i preko Učke, da bi stvorili zemlju u kojoj svatko može živjeti slobodno u skladu sa svojim uvjerenjima, u kojoj se cijeni rad i trud, a znanje predstavlja okosnicu razvoja.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini