RADNO VRIJEME OD 8 DO 13 SATI

U CENTRU I NA VERUDI postavljene adventske kućice za OPG-ove: Od danas na pulskim tržnicama i verdura

| Autor: M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

Radno vrijeme kućica je od 8 do 13 sati, dok će na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak biti zatvorene. Puljani se nadaju i ponovnom otvaranju ribarnice, koja je radila protekle subote, samo jedan dan, čime bi ponuda na merkatu bila zaokružena

Bijele adventske kućice, njih ukupno 11, dopremljene su jučer kamionom na središnji gradski merkat i postavljene ispred štandova, preko puta zgrade Tržnice. Prema posljednjoj odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, ondje će od danas lokalna obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva prodavati zelenjavu. To je, objašnjavaju u Stožeru, prihvatljivije od prodaje na bancima, gdje su i kupci i prodavači više izloženi riziku koronavirusa.

Prema naputku Stožera, rad je dopušten samo u čvrstim i u potpunosti zatvorenim objektima, prodavaonicama i kioscima. To je, međutim, izazvalo negodovanje nekih građana koji smatraju da su sigurniji na otvorenom, nego u zatvorenom prostoru gdje virus cirkulira.

Osim na središnjoj, na tržnici Veruda postavljene su još četiri kućice. Od danas će, dakle, osim mesnica i drugih prodavaonica unutar zgrade Tržnice te kućica s domaćim sirom i medom, na tržnici biti dostupno i svježe domaće povrće, čime se ujedno pomaže lokalnim poljoprivrednicima. Mnogi Puljani nadaju se i ponovnom otvaranju ribarnice, koja je radila protekle subote, samo jedan dan, čime bi ponuda na merkatu bila zaokružena.

Radno vrijeme kućica je od 8 do 13 sati, dok će na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak biti zatvorene. Adventske kućice Grad i Pula Film Festival ustupili su besplatno na korištenje zainteresiranim OPG-ovima.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini