POKUŠAJ PRIJEVARE

TZ PULE UPOZORAVA: Uplatnice za „prijavu u e-registar privatnog smještaja“ koje ste dobili su lažne. Ne uplaćujte traženi novac!

| Autor: Jasna ORLIĆ
Lažna uplatnica

Lažna uplatnica


Pulska Turistička zajednica uputila je upozorenje iznajmljivačima zbog aktualnog pokušaja prevare od strane tvrtke iz Zagreba. Mnogi su vlasnici apartmana proteklih mjeseci dobili uplatnice s iznosom od 295 kuna koje bi trebali uplatiti, kako se navodi u obrazloženju, radi "prijave u e-registar privatnog smještaja" u roku od sedam dana od primitka uplatnice. Dopis je napisan po uzoru na ostale službene dopise i stječe se dojam obaveze plaćanja. Zbog toga iz TZ Pula upozoravaju sljedećim dopisom koje su iznajmljivači primili u svojoj elektroničkoj pošti.

"Poštovani iznajmljivači, dobili smo nekoliko telefonskih upita koji se odnose na uplatnice za „prijavu u e-registar privatnog smještaja“, a stigle su poštom na kućne adrese iznajmljivača privatnog smještaja od strane tvrtke pod nazivom 'Privatni smještaj' d.o.o. iz Zagreba.

Prema našim informacijama, ne postoji nikakav službeni elektronički registar privatnog smještaja, tako da sve upućuje na to da je ovdje riječ o prijevari te je naša preporuka da se ne uplaćuje traženi novac," stoji u upozorenju Turističke zajednice Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater