NEKAD BILO...

TOTALNA RASPRODAJA Desetak nekretnina nekadašnjeg pulskog trgovačkog ponosa uskoro će biti prodano na javnoj dražbi. Radi se o zgradama na vrlo atraktivnim lokacijama koje su procijenjene na NAJMANJE 40 MILIJUNA KUNA!

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Market u prizemlju Stande procijenjen je na četiri milijuna kuna (Danilo MEMEDOVIĆ)

Najveća pojedinačna početna cijena, 9,66 milijuna kuna, određena je za skladišta u Tršćanskoj ulici, odnosno dio kompleksa zgrada i zemljišta nedaleko od "Mlina"

Nekretnine Puljanke, nekadašnjeg pulskog trgovačkog ponosa, poput prizemlja Stande u Šijani, marketa zvanog "Diskont" u tvrđavi-rezervoaru i "novog" marketa na Vidikovcu te kompleksa upravne zgrade Puljanke u Dobrichevoj, uskoro idu u prodaju. Sveukupno 12 će se nekretnina Puljanke d.d. u stečaju naći na dražbi po ukupnoj početnoj cijeni većoj od 41 milijun kuna.

foto

Utvrđenoj vodospremi na Vidikovcu konačno se smiješe bolji dani (Dejan ŠTIFANIĆ)

Najveća početna cijena na nadmetanju, 9,66 milijuna kuna, određena je za skladišta u Tršćanskoj ulici, odnosno dio kompleksa zgrada i zemljišta nedaleko od "Mlina". Cijena od 8,05 milijuna kuna utvrđena je pak za udio u ogromnom kompleksu u Labinskoj ulici, takozvanu Staru klaonicu, koja se sastoji od servisne radionice, tri skladišta, dva energetska postrojenja, klaonice, diskonta, privrednog dvorišta, upravne zgrade i ostalog na gotovo hektar i pol površine.

U prodaju uskoro ide i stara austrougarska vodosprema na Vidikovcu o kojoj smo nedavno pisali. Tu tvrđavu-rezervoar prije više je desetljeća u veleprodajni diskont pića preuredilo još jedno propalo pulsko trgovačko poduzeće, Merkant, a 1980-ih je u njemu otvorio i samoposlugu. Potom je objekt, kolokvijalno i dalje zvan Diskont, prešao u vlasništvo Puljanke, mada u njemu ta tvrtka nikada nije obavljala djelatnost.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini